Βλάβη υπέστη το Curiosity στον Άρη - Το έθεσαν σε «ασφαλή λειτουργία» - iefimerida.gr

Βλάβη υπέστη το Curiosity στον Άρη - Το έθεσαν σε «ασφαλή λειτουργία»

Βλάβη υπέστη το Curiosity στον Άρη - Το έθεσαν σε «ασφαλή λειτουργία»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βλάβη παρουσίασε ο ακούραστος εξερευνητής του κόκκινου πλανήτη. Το Curiosity της NASA, που εδώ και αρκετό καιρό μελετά το έδαφος του Άρη, παρουσίασε ένα μικρό πρόβλημα στα ηλεκτρονικά του και οι μηχανικοί αναγκάστηκαν να το θέσουν σε «λειτουργία ασφαλείας».

Σύμφωνα με το BBC, το ρομπότ αυτή τη στιγμή λειτουργεί με εφεδρικό υπολογιστή, λόγω της αδυναμίας του κεντρικού υπολογιστή να δώσει εντολές στο μηχάνημα, ενώ παράλληλα οι ειδικοί εξετάζουν το μέγεθος του προβλήματος.

Όπως εξηγούν, είναι πιθανό η βλάβη να προκλήθηκε από «πειραγμένα» αρχεία στη μνήμη flash του ρομπότ και λόγω του προβλήματος αυτού, το Curiosity έχει αναστείλει την έρευνά του έως ότου διορθωθεί η κατάσταση και ο κεντρικός υπολογιστής αναλάβει και πάλι το έλεγχο του ρομπότ.

Ο επικεφαλής του έργου Ρίτσαρντ Κουκ, μιλώντας στο space.com, φάνηκε ανήσυχος, λέγοντας ότι «είναι ακόμη νωρίς» και πρόσθεσε ότι «Μάλλον έχουν μπροστά μας αρκετές ημέρες, ίσως και μια ολόκληρη εβδομάδα, προκειμένου να επανέλθουν τα πράγματα σε φυσιολογικούς ρυθμούς»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ