ΔΗΜΑΡ: «Να φύγει εδώ και τώρα η διοίκηση της ΕΡΤ» - iefimerida.gr

ΔΗΜΑΡ: «Να φύγει εδώ και τώρα η διοίκηση της ΕΡΤ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άμεση απομάκρυνση της ηγεσίας της ΕΡΤ ζητεί «εδώ και τώρα» η ΔΗΜΑΡ κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη ριζικής αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από μηδενική βάση εξαιτίας πλήθους στρεβλώσεων και μιας σειράς παρατυπιών και πρακτικών κακοδιοίκησης στο Ραδιομέγαρο.

Σε ένα σκληρό κείμενο που υπογράφει ο εκπρόσωπός της στο Δ.Σ. Τέλης Σαμαντάς, η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι «η κατάσταση στην ΕΡΤ έχει φτάσει εδώ και καιρό στο απροχώρητο», αποδίδοντας μάλιστα το αδιέξοδο αυτό στην «παντελή έλλειψη επιχειρησιακού σχεδίου για την ανάπτυξη της Δημόσιας Τηλεόρασης, στο διοικητικό έλλειμμα των ιθυνόντων που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, στην παράλυση κρίσιμων τομέων όπως της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και στην απουσία συνεκτικού σχεδίου προγραμματισμού από τη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης». Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις αθρόες προσλήψεις ή ανακλήσεις στελεχών - που «χωρίς να υπακούουν σε κάποιο συνολικό σχεδιασμό ή σε κάποια λογική αξιοκρατίας, δικαίως ερμηνεύονται ως 'εξυπηρετήσεις ημετέρων'».

Μια ημέρα μετά την αποστολή επιστολής παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Νίκου Σίμου, προς τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου, ο Τέλης Σαμαντάς συμπυκνώνει την ηθική αποσάθρωση και το ήθος και ύφος της άσκησης εξουσίας της ΕΡΤ όλους αυτούς τους μήνες σε μια πρόταση που τα λέει όλα: «Προωθείται με αδιαφανή τρόπο ένα δίκτυο οργανωτικού ελέγχου της ΕΡΤ με έκδηλα κομματικά χαρακτηριστικά».

Μάλιστα επιχειρεί να αποδομήσει το αιτιολογικό της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου αποδεικνύοντας πόσο έωλο και σαθρό είναι το άλλοθι του Νίκου Σίμου, που δήθεν εναντιώθηκε στην τοποθέτηση στη θέση του γενικού διευθυντή Τηλεόρασης του Γιώργου Μπράμου, ο οποίος σύμφωνα με τον Τέλη Σαμαντά, «συνιστά μία από τις ελάχιστες αξιοκρατικές επιλογές, πόσω μάλλον όταν την εισήγηση για την πρόσληψη του οποίου υπέγραφε ο ίδιος ο κ. Σίμος». Η επίκληση της δικαιολογίας αυτής δεν συνιστά για τον κ. Σαμαντά παρά πρόφαση εν αμαρτίαις, ενώ αποδεικνύει τη «στρεβλή σχέση που έχει διαμορφωθεί μεταξύ κυβέρνησης, κομμάτων και οικονομικών κύκλων από τη μία μεριά και Δημόσιας Τηλεόρασης από την άλλη».

Το μέλος της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι «η μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ είναι επιτακτική», ενώ προτείνει να ακολουθήσει δύο στάδια: Τον άμεσο ορισμό νέας διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία να αποτελείται από πρόσωπα εγνωσμένου και αδιαμφισβήτητου κύρους μετά από συναινετικές μεν διαδικασίες αλλά ασχέτως κομματικής προέλευσης (και προφανώς κομματικής ποσόστωσης). Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η νέα διοίκηση θα πρέπει να αναλάβει το καθήκον να βγάλει την ΕΡΤ από το τέλμα στο οποίο έχει οδηγηθεί (και με ευθύνη του απελθόντος διευθύνοντος συμβούλου), να επανεξετάσει όλους τους διορισμούς και τις ανακλήσεις με απολύτως διαφανή και αξιολογικά κριτήρια, να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα για το παρόν και το μέλλον προβλήματα της εταιρείας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ