Ο Ερντογάν κέρασε λαβράκι και μπακλαβά τον Σαμαρά, αλλά χάρισε το κομπολόι του στον Αβραμόπουλο - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν κέρασε λαβράκι και μπακλαβά τον Σαμαρά, αλλά χάρισε το κομπολόι του στον Αβραμόπουλο

Ο Ερντογάν κέρασε λαβράκι και μπακλαβά τον Σαμαρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε καλό κλίμα έγινε το γεύμα που παρέθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς που τον συνόδευαν, με τον κ. Ερντογάν να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ολγα Κεφαλογιάννη, ενώ είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον παλιό του γνώριμο Δημήτρη Αβραμόπουλο, στον οποίο μάλιστα δώρισε και το κεχριμπαρένιο κομπολόι του.

Λιτό ήταν το γεύμα που παρέθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον κ. Σαμαρά και τους υπόλοιπους υπουργούς σύμφωνα με το «Βήμα», με το πρώτο πιάτο να αποτελείται από μπουκιές, ενώ στη συνέχεια το μενού περιλάμβανε λαβράκι ιχθυοτροφείου. Στην ελληνική αποστολή προσφέρθηκε λευκό κρασί, ενώ οι Τούρκοι ήπιαν τσάι και πορτοκαλάδες. Το τραπέζι έκλεισε με ανατολίτικα επιδόρπια, με μπακλαβάδες σιροπιαστούς με πλούσια γέμιση φιστίκι.

Ο κ. Ερντογάν, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον παλιό του γνώριμο Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο είχε γνωριστεί από τότε που ο κ. Αβραμόπουλος ήταν δήμαρχος Αθήνας και εκείνος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, ενώ ο κ. Ερντογάν του χάρισε το αγαπημένο του κεχριμπαρένιο κομπολόι με τις 33 χάντρες, το οποίο δεν αποχωρίζεται ούτε στις επίσημες ομιλίες του. Ο κ. Αβραμόπουλος το δέχθηκε με μεγάλη χαρά και στην πτήση της επιστροφής στην Αθήνα το επιδείκνυε με καμάρι. Ο κ. Αβραμόπουλος ένιωσε τέτοια οικειότητα για τον παλιό του φίλο, που κάποια στιγμή του είπε ότι «δεν μπορώ να σε αποκαλώ εξοχότατο. Εχω μάθει να σε αποκαλώ Ταγίπ», με τους δύο άντρες να συμφωνούν εν τέλει να αφήσουν κατά μέρος το πρωτόκολλο των προσφωνήσεων και να αποκαλεί ο ένας τον άλλον «Ταγίπ» και «Ντιμίτρι».

Εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο, ο κ. Ερντογάν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία ήταν και η μοναδική γυναίκα υπουργός. Συνομίλησε μαζί της και την κάλεσε μάλιστα να πει τις προτάσεις της για την ελληνοτουρκική συμφωνία για τον τουρισμό.

(photo: eurokinissi)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ