Πάνω από 5 τρισ. δολάρια κατέχουν οι 1.426 δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη - iefimerida.gr

Πάνω από 5 τρισ. δολάρια κατέχουν οι 1.426 δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη

Λίστα Forbes: Πάνω από 4 τρισ. ευρώ κατέχουν οι 1.426 δισεκατομμυριούχοι του πλα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλουσιότερη κατά 210 ονόματα είναι η φετινή η λίστα του περιοδικού Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη για το 2013, οι οποίοι είναι στο σύνολό τους 1.426 και κατέχουν συνολική περιουσία 5,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αρκετά... δισεκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι.

Για μια ακόμη χρονιά οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι βρίσκονται στις ΗΠΑ (442) με άλλους 386 να είναι στην Ασία, 366 στην Ευρώπη, 129 στη Λατινική μερική και 103 στη Μέση Ανατολή και Αφρική.

Ενώ στην περυσινή χρονιά οι περιουσίες των σούπερ δισεκατομμυριούχων ήταν «πεσμένες», φέτος αρκετοί από αυτούς έζησαν μια νέα οικονομική άνοιξη.

Πρώτος εξακολουθεί να είναι, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ, με προσωπική περιουσία που εκτιμάται κοντά στα 73 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον Μπιλ Γκέιτς να ακολουθεί κατά πόδας, με 67 δισ.

Μεγάλη έκπληξη η αναρρίχηση στην τρίτη θέση ο Ισπανός Αμάνθο Γκαρθία, δημιουργός της εταιρείας ένδυσης Zara με περιουσία 55 δισ, περίπου 14 δισεκατομμύρια παραπάνω.

Τέταρτος της λίστας με 53,5 δισεκ. δολάρια (κατά 9,5 δισεκ. δολάρια πλουσιότερος από το 2012) ο αμερικανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Γουώρεν Μπάφετ.

Ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών προϊόντων LVMH, βρίσκεται στη 10η θέση, με περιουσία που εκτιμάται στα 29 δισεκ. δολάρια (έναντι 41 δισεκ. δολαρίων πέρυσι).

Η Γαλλίδα Λιλιάν Μπετανκούρ, ιδιοκτήτρια της L' Oreal, θεωρείται πλέον η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, με προσωπική περιουσία 30 δισεκ. δολαρίων (κατά 6 δισεκ. μεγαλύτερη από πέρυσι) και περνά από την 15η στην 9η θέση στον κόσμο, ξεπερνώντας την Αμερικανίδα Κρίστι Γουόλτον (κληρονόμο της αλυσίδας WalMart), που έως σήμερα κρατούσε τα σκήπτρα και πλέον βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως με 28,2 δισεκ. Δολάρια.

Στη λίστα υπάρχουν και τρεις Ελληνες μεγιστάνες ο Σπύρος Λάτσης στη θέση 412 με περιουσία 3,3 δισ. δολάρια, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης στη θέση 527 με 2,7 δισ. δολάρια και ο Φίλιππος Νιάρχος στη θέση 554 με 2,6 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ