Μεϊμαράκης: Χωρίς υπερωρίες θα σταματάει η λειτουργία της Βουλής - iefimerida.gr

Μεϊμαράκης: Χωρίς υπερωρίες θα σταματάει η λειτουργία της Βουλής

Μεϊμαράκης: Χωρίς υπερωρίες δεν θα λειτουργεί η Βουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κυβέρνηση στέλνει την «καυτή πατάτα» των υπερωριών των υπαλλήλων της Βουλής, ο πρόεδρός της Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που δεν εγκρίνονται υπερβάσεις τότε απλώς η Βουλή δεν θα λειτουργεί.

Στη σημερινή αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας της Βουλής ψηφίστηκε διάταξη εναρμόνισης των υπερωριών που δικαιούνται οι υπάλληλοι στις 52 ώρες, ίσες με αυτές που δικαιούνται όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως είχε απαιτήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ομως, σε μια από τις διατάξεις δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει υπέρβαση στον αριθμό των ωρών, με την προϋπόθεση ότι η πληρωμή τους θα εγκρίνεται από την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση προς τον πρόεδρο της Βουλής τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση δεν εγκρίνει τις επιπλέον υπερωρίες, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε αφοπλιστικά: «Σε αυτή την περίπτωση δεν θα λειτουργεί η Βουλή εάν έχει εξαντληθεί ο αριθμός των υπερωριών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ