Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται για πρώτη φορά τα παλαιστινιακά εδάφη - iefimerida.gr

Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται για πρώτη φορά τα παλαιστινιακά εδάφη

Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται για πρώτη φορά τα παλαιστινιακά εδάφη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου σε παλαιστινιακά εδάφη, καθώς τότε ο Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιερουσαλήμ στις 20 με 22 Μαρτίου θα πάει στη Ραμάλα όπου και θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Η ανακοίνωση της επίσκεψης προκάλεσε την αναστάτωση της πολιτικής ηγεσίας του Ισραήλ και του ισραηλινού λόμπι στην Αμερική.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει προηγουμένως συνομιλίες με τον «Μπίμπι» Νετανιάχου και άλλους ισραηλινούς πολιτικούς.

«Ο πρόεδρος Αμπάς θα παρουσιάσει στη νέα αμερικανική κυβέρνηση την παλαιστινιακή άποψη πριν από την συνάντηση του με τον πρόεδρο Ομπάμα», ανακοίνωσε παλαιστινιακή πηγή.

Πάντως, αυτή δεν ήταν η μόνη έκπληξη που επιφύλασσε η αμερικανική πλευρά στην ισραηλινή, καθώς κάλεσαν τον πρόεδρο Αμπάς στο Ριάντ όπου σήμερα είχε συνομιλίες και γεύμα εργασίας με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Πηγές στο Ραντ λέγουν ότι ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, στις συνομιλίες του με τον Αμερικάνο υπουργό, «επισήμανε τις ισραηλινές παραβιάσεις στην Ιερουσαλήμ, στον εποικισμό και στο θέμα των Παλαιστινίων κρατουμένων που κάνουν απεργία πείνας».

Σύμφωνα με άλλες πήγες ο κ.Ομπάμα, κατά την επίσκεψη του στην Ιερουσαλήμ, θα παρουσιάσει «σχέδιο μεθόδευσης για την επανάληψη των συνομιλιών Παλαιστινίων και Ισραήλ» και θα τονίσει ότι «οι ΗΠΑ θα εργαστούν αποτελεσματικά για ένα αμοιβαία αποδεκτό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ