Αυστραλία: Ανθρακωρύχοι απολύθηκαν γιατί χόρεψαν Harlem Shake[βίντεο] - iefimerida.gr

Αυστραλία: Ανθρακωρύχοι απολύθηκαν γιατί χόρεψαν Harlem Shake[βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκαπέντε εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας ενός βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και τους παρουσιάζει να χορεύουν «Harlem Shake» εν ώρα εργασίας στα βάθη ενός χρυσωρυχείου της εταιρείας.

Η αυστραλιανή εταιρεία μεταλλωρυχείων προχώρησε σε αυτές τις απολύσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας West Australian καθώς έκρινε ότι το όλο περιστατικό συνιστούσε απειλή για την ασφάλεια στο ορυχείο, ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι παραβίασαν τις «βασικές αρχές της ασφάλειας, της ακεραιότητας και της αριστείας» που χαρακτηρίζουν την εταιρεία.

Τη ίδια ώρα ανακοινώθηκε ότι οι απολυμένοι μεταλλωρύχοι δεν πρόκειται πλέον να προσληφθούν, ούτε καν ως υπεργολάβοι, σε οποιοδήποτε ορυχείο της εταιρείας παγκοσμίως.

Από την πλευρά τους, δύο εργαζόμενοι που έχουν μιλήσει στην εφημερίδα West Australian απάντησαν ότι οι ενέργειές τους ποτέ δεν προκάλεσαν κάποιο κίνδυνο. Οι οκτώ μεταλλωρύχοι που εμφανίζονται να χορεύουν φοράνε κράνη, αλλά πέντε από αυτούς είναι γυμνόστηθοι. Όπως δήλωσε ένας εκ των απολυμένων, οι εργάτες αποφάσισαν να αφαιρέσουν τις μπλούζες τους προκειμένου να μην φαίνεται το όνομα της Barminco στο βίντεο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ