Επική γκάφα του Ομπάμα: Μπέρδεψε τα Star Wars με το Star Trek σε συνέντευξη Τύπου - iefimerida.gr

Επική γκάφα του Ομπάμα: Μπέρδεψε τα Star Wars με το Star Trek σε συνέντευξη Τύπου

Επική γκάφα του Ομπάμα: Μπέρδεψε τα Star wars με το Star Trek σε συνέντευξη Τύπο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκέψου δύο φορές πριν μιλήσεις έλεγαν οι παλιοί και στην περίπτωση του Ομπάμα, μάλλον η συμβουλή αυτή θα ήταν πολύ σημαντική. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ένα χιουμοριστικό σχόλιο, το οποίο όμως μάλλον δεν ήταν και τόσο αστείο, αφού τελικά μπέρδεψε τα Star Wars με το Star Trek.

Συγκεκριμένα, ο Ομπάμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις συζητήσεις του με ηγέτες του Κογκρέσου για να αποφευχθούν οι ομοσπονδιακές περικοπές δαπανών γνωστές ως «κατασχέσεις», ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε:

«Ξέρω ότι αυτό ήταν μέρος της συμβατικής σοφίας που κυκλοφορεί γύρω από την Ουάσινγκτον, ότι κατά κάποιο τρόπο, παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι είμαι λογικός και παρουσιάζω μία σωστή συμφωνία, το γεγονός ότι δε τη δέχονται σημαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει να κάνω «συγχώνευση» αλά Jedi με το μυαλό τους για να τους πείσω να κάνουν το σωστό.»

Στα ελληνικά ακούγεται εν μέρει σωστό, αλλά το γεγονός ότι στα αγγλικά το ανέφερε ως Jedi mind melds ήταν αυτό που εξόργισε τους φαν των Star Wars και Star Trek, αφού ουσιαστικά μπέρδεψε την τεχνική συγχώνευσης των Τζεντάι (Jedi mind tricks) με τα Vulcan mind melds, δηλαδή την τηλεπαθητική ανταλλαγή σκέψεων που χρησιμοποιούσε ο dr Spock στο Star Trek.

Όσο ασήμαντο κι αν φαίνεται το λάθος, πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα οι φαν των Star Wars και του Star Trek δημοσίευσαν επίσημη επιστολή με αίτημα να ζητήσει συγνώμη ο πρόεδρος για το λάθος του.

Επική γκάφα του Ομπάμα: Μπέρδεψε τα Star Wars με το Star Trek σε συνέντευξη Τύπου | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ