Νέο κρούσμα διαφθοράς στο Δημόσιο: Του ζητούσαν 1.000 ευρώ για να μην του παρακρατούν τις αποδοχές - iefimerida.gr

Νέο κρούσμα διαφθοράς στο Δημόσιο: Του ζητούσαν 1.000 ευρώ για να μην του παρακρατούν τις αποδοχές

Νέο κρούσμα διαφθοράς στο Δημόσιο: Του ζητούσαν 1.000 ευρώ για να μην του παρακρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλλο ένα κρούσμα «τρωκτικών» στο Δημόσιο, με την προϊσταμένη του Τμήματος Προσωπικού και Μισθοδοσίας της Αττικής και μια «έμπιστη» υπάλληλο να φέρονται οι απαίτησαν φακελάκι 1.000 ευρώ από πολιτικό μηχανικό για να μην παρακρατούν τις αποδοχές του.

Συνεχίζονται οι υποθέσεις διαφθοράς στον δημόσιο τομέα και έχουν πάλι «άρωμα» γυναίκας. Πρωταγωνίστρια αυτή την φορά η 39χρονη προϊσταμένη του Τμήματος Προσωπικού και Μισθοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής και μια 37χρονη συνεργάτιδα της, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης από κοινού, σύμφωνα με το «Έθνος».

Ένας 43χρονος συνάδελφος τους πολιτικός μηχανικός, κατήγγειλε ότι ενώ παρακρατούνταν 87,35 ευρώ από τον μισθό του για οφειλή του στην εφορία, τον Μάρτιο παρακρατήθηκαν 739,67 ευρώ. Ο 43χρονος, σοκαρισμένος κατέθεσε έγγραφες και προφορικές αιτήσεις προκειμένου να ρυθμιστεί το ποσοστό της παρακράτησης που προβλεπόταν, αλλά για απάντηση δέχθηκε τον εκβιασμό της προϊσταμένης η οποία απαίτησε 1.000 ευρώ εξ ονόματος και της 37χρονης υπαλλήλου προκειμένου να επανέλθει η παρακράτηση στα κανονικά ποσά, απειλώντας τον μάλιστα ότι εάν δεν τους κατέβαλλε το ποσό θα μείωναν και άλλο τις αποδοχές του αυξάνοντας του ύψος του παρακρατούμενου ποσού.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και προχώρησε στην προσημείωση των χρημάτων, τα οποία έπρεπε να καταβληθούν έως την 1η Μαρτίου. Η 39χρονη παρέλαβε τα χρήματα από τον υπάλληλο και συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Σε έρευνα που έγινε, εντοπίστηκε το μισό «αμαρτωλό» ποσό κρυμμένο σε κάδο απορριμάτων στο γραφείο της, ενώ το άλλο μισό βρέθηκε στον φάκελο πάνω στο γραφείο της.

Η δεύτερη υπάλληλος απουσίαζε και συνελήφθη αργότερα στο σπίτι της. Στην απολογία τους, οι δύο υπάλληλοι υπέβαλαν εγκλήσεις, για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά από προφορική εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ