Διαδηλώσεις για τη «σωτηρία» του τείχους του Βερολίνου - iefimerida.gr

Διαδηλώσεις για τη «σωτηρία» του τείχους του Βερολίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο σημείο του Τείχους του Βερολίνου που έχει μείνει να θυμίζει το ιστορικό μνημείο.

Η απόφαση του δημάρχου του Βερολίνου να γκρεμίσει το τμήμα που παραμένει άθικτο και στη θέση του να χτιστούν πολυτελή διαμερίσματα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τον απλό κόσμο αλλά και την καλλιτεχνική κοινότητα.

Το κομμάτι αυτό του τείχους αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες που υπολογίζονται ετησίως στις 800 χιλιάδες και φθάνουν εκεί για να αντικρίσουν ένα κομμάτι ιστορίας και μια έκθεση τέχνης μαζί.Το μέρος που δόθηκε για γκρέμισμα είναι εκεί όπου βρίσκονται οι γνωστές τοιχογραφίες όπως το διάσημο φιλί μεταξύ του Μπρέζνιεφ και του Χόνεκερ.

«Το Βερολίνο πρέπει να παραμείνει ιστορικά αυθεντικό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας», δήλωσε ο Μπούρκχαρτ Κίεκερ, επικεφαλής της υπηρεσίας μάρκετινγκ Visit Berlin.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ