O Πρωθυπουργός ζήτησε να δημιουργηθεί φορέας ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο - iefimerida.gr

O Πρωθυπουργός ζήτησε να δημιουργηθεί φορέας ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη λειτουργία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.) ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου τα επόμενα βήματα για τις έρευνες και τους διαγωνισμούς να είναι ασφαλή και ολοκληρωμένα.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Εθνος, ο κ. Σαμαράς έχει ζητήσει να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη στελέχωση και τη λειτουργία του φορέα, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διαχείριση των αποκλειστικών δικαιωμάτων του ελληνικού δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος πρόσφατα στη Βουλή ανακοίνωσε ότι σύντομα θα οριστεί το διοικητικό συμβούλιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τρία κόμματα της κυβέρνησης βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για την επιλογή των προσώπων.

Η λειτουργία της ΕΔΕΥ Α.Ε. πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελεί το μεγάλο βήμα για τις επόμενες φάσεις των ερευνών στους υδρογονάνθρακες καθώς με τον τρόπο αυτόν κατοχυρώνεται η αξιοπιστία και η διαφάνεια στις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ