Κυκλοφόρησε το πρώτο Smartphone για ηλικιωμένους από τη Fujitsu - iefimerida.gr

Κυκλοφόρησε το πρώτο Smartphone για ηλικιωμένους από τη Fujitsu

Κυκλοφόρησε το πρώτο Smartphone για ηλικιωμένους από τη Fujitsu
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία χώρα στην οποία ο αριθμός των ηλικιωμένων αυξάνεται διαρκώς και το προσδόκιμο όριο ζωής όλο και ανεβαίνει, οι Ιάπωνες θεώρησαν αναγκαίο να μυήσουν στη σύγχρονη τεχνολογία και τους πρεσβύτερους.

Η Fujitsu είναι ευρέως γνωστή όχι μόνο για τα κλιματιστικά της αλλά και για τα πρωτότυπα «έξυπνα» τηλέφωνα της που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής. Σε μία προσπάθεια ωστόσο να φέρει την τρίτη ηλικία ακόμη πιο κοντά στην τεχνολογία, η εταιρία, που κατασκεύασε το μπαστούνι – gadget, πλέον παρουσίασε και έξυπνα κινητά ειδικά σχεδιασμένα για ηλικιωμένους.

Πρόκειται για το μοντέλο Stylistic S-01 το οποίο τρέχει το λειτουργικό σύστημα Google Android, αλλά έχει τροποποιημένη την τεχνολογία διεπαφής με το χρήστη. Η οθόνη είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντιλαμβάνεται πότε κάποιο κουμπί πιέζεται κατά λάθος, ενώ η διάταξη των εικονιδίων το καθιστά εξαιρετικά εύκολο στη χρήση από άτομα μεγάλης ηλικίας.

Παράλληλα, για να ακούγονται καλύτερα οι κλήσεις, η συσκευή αλλάζει αυτόματα τη συχνότητα των ήχων της, ώστε να την ακούν όσοι ηλικιωμένοι πάσχουν από βαρηκοΐα.

Ακόμη, διαθέτει και ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης , για να πατήσει ο ηλικιωμένος σε περίπτωση ατυχήματος και να καλέσει μια σειρά αριθμών που έχουν επιλεχθεί μέχρι κάποια κλήση να απαντηθεί.

Το έξυπνο τηλέφωνο για ηλικιωμένους θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2013 και σταδιακά αναμένεται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ