Γιατροί κατάφεραν να θεραπεύσουν μικρό κορίτσι από τον ΗΙV - iefimerida.gr

Γιατροί κατάφεραν να θεραπεύσουν μικρό κορίτσι από τον ΗΙV

Γιατροί κατάφεραν να θεραπεύσουν μικρό κορίτσι από τον ΗΙV
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα παρουσίασε για την αντιμετώπιση του HIV ένα μικρό κορίτσι, το οποίο γεννήθηκε με τον ιό ο οποίος μεταδόθηκε από την μητέρα του και χάρη στην επίμονη προσπάθεια των γιατρών οι οποίοι του ξεκίνησαν με την γέννηση του φαρμακευτική αγωγή, πλέον θεραπεύθηκε και δεν έχει κανένα ίχνος του ιού.

Εντυπωσιακή ήταν η ανακοίνωση που έκαναν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι αποκατέστησαν την λειτουργική υγεία του μικρού κοριτσιού, αν και η περίπτωση δεν αποτελεί «εκρίζωση του ιού», αλλά εμφανίζει τον ιό να έχει εξασθενήσει σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα πλέον το ανοσοποιητικό σύστημα του κοριτσιού να μπορεί να ελέγξει πλέον την μόλυνση χωρίς θεραπεία.

Το μικρό κορίτσι, το οποίο γεννήθηκε με τον ιό ξεκίνησε την θεραπεία 30 ώρες αφού γεννήθηκε και πλέον στην ηλικία των δυόμισι ετών δεν λαμβάνει φάρμακα για έναν χρόνο χωρίς να υπάρχουν επιπλοκές και ενδείξεις μόλυνσης.

Οι επιστήμονες, δηλώνουν αισιόδοξοι και ότι ίσως βρήκαν τον τρόπο να «ξεκλειδώσουν» το μυστικό της θεραπείας του HIV αλλά υποστηρίζουν ότι χρειάζονται να γίνουν και άλλες δοκιμές προκειμένου να δουν εάν θα έχει τα ίδια αποτελέσματα σε άλλα παιδιά, ενώ ο δρ Ντέμπορα Περσάουντ υποστήριξε ότι το συμβάν ίσως να είναι «μια απόδειξη πως μπορεί να είναι δυνητικά ιάσιμος ο ιός HIV σε βρέφη»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ