Παραιτήθηκε από την ΕΡΤ ο Νίκος Σίμος - Αφορμή οι πιέσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τον Μπράμο - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε από την ΕΡΤ ο Νίκος Σίμος - Αφορμή οι πιέσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τον Μπράμο

Παραιτήθηκε από την ΕΡΤ ο Νίκος Σίμος -Αφορμή οι πιέσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες το βράδυ ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, αρνούμενος να αποδεχθεί τις πιέσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που έθεταν βέτο για την τοποθέτηση του Γιώργου Μπράμου στη θέση του γενικού διευθυντή ψυχαγωγίας.

Η υπόθεση Μπράμου ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, μόνον η αφορμή καθώς όπως εξήγησε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δεν ήταν δυνατόν να γίνει αποδεκτή η απαίτηση των εταίρων της συγκυβέρνησης τη στιγμή που ο κ. Μπράμος είναι συνταξιούχος και στον χώρο υπάρχουν πολλοί και αξιόλογοι νεότεροι άνθρωποι που μάλιστα είναι και άνεργοι.

Ο Νίκος Σίμος πάντως συνέταξε και επιστολή παραίτησης στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η ΕΡΤ είναι ένας οργανισμός με τεράστιες δυνατότητες που όμως δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια του βαλλόμενος και εκ των έσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση Μπράμου ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» καθώς όλο το τελευταίο διάστημα υπήρχαν από όλες τις πλευρές απίθανες πιέσεις για διευθετήσεις ρουσφετιών, ενώ παράλληλα πολλά και ποικίλα οικονομικά συμφέροντα επιχειρούσαν είτε να βάλουν πόδι στην ΕΡΤ είτε να διατηρήσουν την προνομιακή σχέση που είχαν με αυτήν. Παράλληλα, καθώς έρχονται και μεγάλες «μνημονιακές περικοπές» στην ΕΡΤ ο κ. Σίμος φέρεται ότι δεν ήταν διατεθειμένος να παραστήσει τον... Ηλία Μόσιαλο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ