Φώφη Γεννηματά: «Δεν πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάβολο...» - iefimerida.gr

Φώφη Γεννηματά: «Δεν πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάβολο...»

Φώφη Γεννηματά: «Δεν πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάολο...»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την υλοποίηση από το ΠΑΣΟΚ νεοφιλελεύθερων πολιτικών της συντηρητικής Ευρώπης έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «υποχρεωθήκαμε να προχωρήσουμε σε μια βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, γιατί δεν μας δόθηκε ποτέ ο χρόνος που ζητήσαμε», ενώ συμπλήρωσε πως αυτές οι ενέργειες αποτέλεσαν για το ΠΑΣΟΚ έναν «ιστορικό συμβιβασμό».

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Γεννηματά σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Εχουμε αναγνωρίσει τα λάθη μας, έχουμε κάνει αυτοκριτική. Αλλο αυτό και άλλο το αυτομαστίγωμα. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας...

»Ταυτιστήκαμε όχι με τις μεγάλες αλλαγές που κάναμε αλλά με τη διαχείριση της κρίσης. Υποχρεωθήκαμε να προχωρήσουμε σε μια βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, γιατί δεν μας δόθηκε ποτέ ο χρόνος που ζητήσαμε. Υλοποιήσαμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, της συντηρητικής Ευρώπης.

»Σήμερα οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε την ταυτότητά μας και να απομονώσουμε αυτές τις απόψεις. Δεν πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάβολο. Ήταν για μας ένας ιστορικός συμβιβασμός.

»Εχουμε τη μεγάλη ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, να δώσουμε λύσεις, να βοηθήσουμε την κοινωνία να αντέξει.

»Πολλά ακούγονται για τη συμμετοχή μας ή όχι στην κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι αν το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει στην κυβέρνηση αλλά προς τα πού πηγαίνει αυτή η κυβέρνηση.

»Στηρίζουμε την κυβέρνηση γιατί στηρίζουμε την Ελλάδα. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια για άλλες εκλογές, χρειάζεται χρόνο, πολιτικό χρόνο. Σε περίπτωση που γίνουν πάλι εκλογές το μάρμαρο θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι πολίτες.

»Οι πολίτες μας γύρισαν την πλάτη γιατί από ένα παιγνίδι της ιστορίας ακυρώσαμε το κοινωνικό συμβόλαιο που είχαμε μαζί συνδιαμορφώσει. Αυτό το κοινωνικό συμβόλαιο πρέπει και οφείλουμε να το ξαναφτιάξουμε.

»Χρειάζεται να ξαναθυμηθούμε το Κράτος Δικαίου και να ενισχύσουμε τις δημοκρατικές λειτουργίες της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν αυτή η κυβέρνηση να λειτουργεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

»Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να βιώσει ένα νέο διχασμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ