Παράδοξα της φύσης: Η εντυπωσιακή «διπλή θάλασσα» στις Μπαχάμες [εικόνες] - iefimerida.gr

Παράδοξα της φύσης: Η εντυπωσιακή «διπλή θάλασσα» στις Μπαχάμες [εικόνες]

Παράδοξα της φύσης: Η εντυπωσιακή «διπλή θάλασσα» στις Μπαχάμες [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αρχιπέλαγος στις Μπαχάμες τυλίγει με τα νερά του άπειρα μικρά νησιά, ωστόσο το Eleuthera είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό από αυτά αφού συνδέει δύο θάλασσες με διαφορετικό βάθος και χρώμα δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τοπίο.

Το νησί βρίσκεται 80 χιλιόμετρα ανατολικά από την πρωτεύουσα Nassau και έχει μήκος 180 χιλιόμετρα, και πλάτος μόλις 1,6 χιλιόμετρα. Τις δύο πλευρές του νησιού βρέχουν από τη μία τα γαλαζοπράσινα νερά της ρηχής θάλασσας της Καραϊβικής και από την άλλη το βαθύ μπλε του Ατλαντικού Ωκεανού με τα χιλιάδες μέτρα βάθος.

Η έντονη αντίθεση ανάμεσα στις δύο θάλασσες είναι πιο αισθητή στο λεπτότερο σημείο του νησιού, στη γέφυρα Glass Window Bridge, 3 χιλιόμετρα ανατολικά από το Upper Bogue και βρίσκεται πάνω σε μία λωρίδα βράχου με μόλις 9 μέτρα πλάτος.

Ωστόσο εκτός από εντυπωσιακό το θέαμα είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς τα τεράστια κύματα χτυπάνε αναπάντεχα πάνω στη γέφυρα και τα κοντινά βράχια παρασέρνοντας στον ωκεανό ανθρώπους, αλλά και οχήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ