Μια κυψέλη μάθησης κάνει κατάληψη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων - iefimerida.gr

Μια κυψέλη μάθησης κάνει κατάληψη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Μια κυψέλη μάθησης κάνει κατάληψη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

150 μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών συγκεντρώθηκαν σήμερα, Σάββατο 2 Μαρτίου, στο χώρο της «Τεχνόπολις» στα πλαίσια του Hive Athens Pop Up Event. Πρόκειται για την πρώτη δράση του Hive Learning Network στην Ελλάδα, το οποίο προωθεί τη βιωματική μάθηση μέσα από τα ενδιαφέροντα των νέων και τη δημιουργική χρήση ψηφιακών μέσων.

Εννιά συνολικά βιωματικά εργαστήρια περιμένουν τους τυχερούς μαθητές που λαμβάνουν μέρος στο Hive Athens Pop Up Event και τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία comics, animation, ιστοσελίδων, το μιξάρισμα video, σεμινάριο δημοσιογραφίας, game design, ρομποτικής και πολλά άλλα.Πρόκειται για την πρώτη δράση του Hive Athens, μιας νέας πρωτοβουλίας που προωθεί τη βιωματική μάθηση και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς από μουσεία, βιβλιοθήκες και εξωσχολικά προγράμματα, με σκοπό να «γεννηθούν» βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία οι νέοι αναπτύσσουν δεξιότητες μέσα από το πρίσμα της ανακάλυψης, της δημιουργίας και της συνεργασίας. Το Hive Athens επιδιώκει να χαρτογραφήσει και να ενδυναμώσει μια κοινότητα παιδαγωγών και δημιουργικών ανθρώπων, οι οποίοι μοιράζονται το πάθος να καινοτομήσουν, να εξελίξουν και να αλλάξουν το μαθησιακό τοπίο. Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», εντάσσεται στις δράσεις του Future Library και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Mozilla (35 εκπρόσωποι του οποίου θα παρακολουθήσουν το Hive Athens Pop Up Event, συμπεριλαμβανομένων της πρόεδρου του Mozilla Corporation Mitchell Baker και του Εxecutive Director του Mozilla Foundation Mark Surrman).Συνολικά το Hive Learning Network ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη από το Ίδρυμα Mozilla, σε συνεργασία με το Ίδρυμα McArthur. Εκτός από τη Νέα Υόρκη, δίκτυα Hive λειτουργούν επιτυχώς και στο Σικάγο, ενώ έχουν ήδη τεθεί οι βάσεις για δημιουργία δικτύων σε Λονδίνο, Βαρκελώνη, Βερολίνο, Σαν Φρανσίσκο, Τορόντο και Τόκυο.

Το δίκτυο της Νέας Υόρκης απαρτίζεται από φορείς όπως το Museum of Modern Art (MOMA), το Museum of the Moving Image, το Cooper-Hewitt National Design Museum, το American Museum of Natural History, το Tribeca Film Institute αλλά και μικρότερες ομάδες που παρέχουν εξωσχολικά προγράμματα άτυπης μάθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.hiveathens.org.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ