Βαλέσα: Εξω από το Κοινοβούλιο οι ομοφυλόφιλοι - iefimerida.gr

Βαλέσα: Εξω από το Κοινοβούλιο οι ομοφυλόφιλοι

Βαλέσα: Έξω από το κοινοβούλιο οι ομοφυλόφιλοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί στο παρελθόν να κράτησε στα χέρια του το Νόμπελ Ειρήνης και να ακολούθησε πολιτικές που είχαν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο, παρόλα αυτά ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας, Λεχ Βαλέσα, δεν δίστασε να μιλήσει πρόσφατα με σκληρή γλώσσα για τους ομοφυλόφιλους βουλευτές του πολωνικού Κοινοβουλίου.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου TVN για το αν οι ομοφυλόφιλοι βουλευτές πρέπει να κάθονται στα τελευταία έδρανα της Βουλής, επειδή αποτελούν μειοψηφία, ο Βαλέσα, είπε: «Ναι, κοντά στον τοίχο ή ακόμα και έξω από αυτόν. Σε όλους τους τομείς, τους δίνω αναλογικά αυτό που εκπροσωπούν. Σεβόμαστε την πλειοψηφία, σεβόμαστε τη δημοκρατία. Είναι η πλειοψηφία που οικοδόμησε τη δημοκρατία. Αυτό που έχουμε τώρα είναι η μειοψηφία να βρίσκεται πάνω από την πλειοψηφία».

Αμέσως μετά ο πρώην ηγέτης του συνδικάτου Αλληλεγγύη, προσέθεσε: «Είμαι της παλιάς σχολής και δεν νομίζω ότι θα αλλάξω. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικούς προσανατολισμούς που έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν την ταυτότητά τους. Ομως δεν μπορούν να αλλάξουν την τάξη που υπάρχει εδώ και αιώνες. Ας αφήσουν ήσυχο εμένα και τα εγγόνια μου».

Να σημειωθεί ότι στο πολωνικό Κοινοβούλιο έχουν εκλεγεί ένας ομοφυλόφιλος βουλευτής και μια βουλευτής τρανσέξουαλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ