CINETROLL: Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν είναι κάθε μέρα του «Twilight» - iefimerida.gr

CINETROLL: Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν είναι κάθε μέρα του «Twilight»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, καταλαβαίνει ότι κάτι πάει στραβά, από τη στιγμή που η πρωταγωνίστρια, μυρίζει «λεμόνι και δενδρολίβανο». Σόρι, αλλά αυτό δεν είναι ηρωίδα. Είναι δείγμα αρώματος από τον Χόντο.

OMOΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ / BEAUTIFUL CREATURES

Bαθμολογία: 3 / 10

Ευτυχώς επειδή η ταμειακή αποτυχία των «Όμορφων Πλασμάτων» μπορεί να αποτρέψει τα μεγάλα αμερικάνικα στούντιο από τη μαζική κινηματογραφική διασκευή κάθε νουβέλας young adult φαντασίας, όπως σκοπεύουν, μετά την επιτυχία τόσο της σειράς του «Twilight» αλλά και του «Hunger Games». Κάτι που σίγουρα είναι καλό για την ψυχική υγεία όλων μας, Τουλάχιστον όσων από εμάς έχουμε αφήσει προ πολλού το Topexan για τα εφηβικά σπυράκια, έξω από τη λίστα με τα αγαπημένα μας καλλυντικά. Ειδικά από τη στιγμή που αυτού του είδους οι λογοτεχνικές (λέμε τώρα) περιπέτειες νεανικής ενήλικης φαντασίας (όπως μεταφράζεται ο όρος «young adult») εχουν συνήθως τη μορφή επιδημίας. Δεν είναι ένα βιβλίο αλλά μία σειρά βιβλίων. Επομένως και μια σειρά ταινιών.

Ενδιαφέρον θέμα η σεξουαλική αφύπνιση των εφήβων, αλλά πόσες τέτοιες αφυπνήσεις μπορείς να αντέξεις σας αλληγορία με φερεντζέ μια ιστορία μάγων και υπερφυσικού; Και έφηβος να ήμουνα, πιο φυσιολογικό μου φαίνεται να προτιμούσα να αφυπνιστώ αυνανιζόμενος με τσόντα (ας ήταν και του υπερφυσικού) παρά με τα «Όμορφα Πλάσματα».

Μία πρέζα σαπουνόπερας, άλλη μια ρομάντζου και ειδικών εφέ, με ένα τουρλού κομπλέ στο background θεμάτων που είναι «πρωτοσέλιδα» για τους πιτσιρικάδες όπως η κοινωνική αποδοχή και η ενηλικίωση, με μάγους και ξόρκια σε αντικατάσταση των βαμπιρέλων, σε αμπαλάζ κατατονίας. Γιατί μπροστά στα «Όμορφα Πλάσματα» οι ταινίες του «Twilight» μοιάζουν με το «Die Hard»

Σε μια φανταστική πόλη, ο Ίθαν θα ερωτευτεί την Λίνα. Η Λίνα θα προκύψει μάγισσα που στα 16 της θα την διεκδικήσουν το σκοτάδι ή το φως. Την ώρα που η πόλη έχει τα δικά της μυστικά και την αντιμετωπίζει εχθρικά. Μέχρι να φτάσεις όμως σε αυτό το σημείο, το χασμουρητό του ειδυλλίου και των σοφιστικέ προκάτ λογοτεχνικών συζητήσεων από τον Χένρι Μίλερ μέχρι τον Μπουκόφσκι σε έχει σύρει στα πατώματα. Κάτι που θα έπρεπε να το περιμένεις όταν η ιστορία σου, θέλει την ηρωίδα να μυρίζει λεμόνι και δενδρολίβανο. Αυτό δεν είναι ηρωίδα, είναι δείγμα αρώματος από τον Xόντο.

Το μάλλον αδιάφορο πρωταγωνιστικό νεανικό ζευγάρι των Άλντεν Έρενράιχ και Άλις Ένγκλερτ προσπαθεί αλλά δεν φαίνεται να «το 'χει». Και από δίπλα τους, η παρουσία των Τζέρεμι Άιρονς και 'Εμα Τόμσον σου υπενθυμίζουν τι είμαστε ικανοί όλοι μας να κάνουμε στη δουλειά μας, για εύκολα λεφτά. Όσο για την παρουσία στο σεναριακό βιογραφικό του σκηνοθέτη και σεναριογράφου της ταινίας, Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενέζ, του αγαπημένου «Fisher King» και του «Γητευτή των Αλόγων», αντισταθμίζεται μια χαρά προς τα αρνητικά, με την ύπαρξη του «P.S. I Love you», του «Νερό για Ελέφαντες». Και φυσικά αυτής εδώ της ταινίας. Αφού όπως λέγεται, πολύ σωστά, «τα στερνά νικούν τα πρώτα».

*Η ταινία κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Πέμπτη 28 / 2

**ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook.com/tazthebuzz, στο twitter.com/klarinabourana, κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb SIGAIKA PRODUCTIONS, για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ