Επιστήμονες ένωσαν τα μυαλά δύο αρουραίων στο πανεπιστήμιο του Ντιουκ - iefimerida.gr

Επιστήμονες ένωσαν τα μυαλά δύο αρουραίων στο πανεπιστήμιο του Ντιουκ

Επιστήμονες ένωσαν τα μυαλά δύο αρουραίων στο πανεπιστήμιο του Ντιουκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το διαδίκτυο να μας δίνει τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε κάθε λεπτό ότι περνάει από το μυαλό μας, όμως οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ντιούκ πήγαν τη φράση στη κυριολεκτική της έννοια, ενώνοντας τους εγκεφάλους δύο αρουραίων μέσω ηλεκτροδίων.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες συνέδεσαν με ηλεκτρόδια τον εγκέφαλο ενός «κωδικοποιητή» αρουραίου στη Βραζιλία, προσανατολίζοντας τη διανοητική του δραστηριότητα προς μια επιθυμητή συμπεριφορά, όπως το πάτημα ενός μοχλού με το σύνθημα. Στη συνέχεια κωδικοποίησαν το μήνυμα που έστελναν στον εγκέφαλο του αρουραίου και το και το έστειλαν στον εγκέφαλου του δεύτερου αρουραίου «αποκωδικοποιητή» που βρισκόταν στις ΗΠΑ.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο αρουραίοι να κάνουν ακριβώς τις ίδιες κινήσεις. Παρόλο που υπάρχουν ακόμη ανησυχίες ότι η δοκιμή ήταν πολύ δυαδική και δεν αντανακλά την πολυπλοκότητα του συνόλου του εγκεφάλου, η μελέτη του πανεπιστημίου του Ντιουκ είναι επαρκής απόδειξη ότι μπορούμε να εξάγουμε εγκεφαλικά κύματα με ουσιαστικό τρόπο.

.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ