Πού φυλάσσονται τα 4,74 δισ. ευρώ αποθέματα χρυσού της Τραπέζης της Ελλάδος - iefimerida.gr

Πού φυλάσσονται τα 4,74 δισ. ευρώ αποθέματα χρυσού της Τραπέζης της Ελλάδος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια ευρώ άξιζαν τα αποθέματα χρυσού στις 31 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος απάντησε σε ερώτηση της βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, τα οποία φυλάσσονται σε τράπεζες του εξωτερικού.

Το απόθεμα του φυσικού χρυσού που κατέχει η Ελλάδα υπολογίζεται στις 3.760 ουγγιές, όπως υποστηρίζει έγγραφο της Τραπέζης της Ελλάδος και απάντησε ο κ. Στουρνάρας στην ερώτηση της κυρίας Ζαρούλια για τα αποθέματα χρυσού που μεταφέρθηκαν εκτός Ελλάδος κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, «στις 31.12.2012 τα αποθέματα φυσικού χρυσού ήταν 3.760 ουγγιές, αξίας 4,74 δισ. ευρώ, από τα οποία το ήμισυ φυλάσσεται στην ΤτΕ και το υπόλοιπο φυλάσσεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ελβετία». Το έγγραφο διευκρινίζει επίσης ότι τα αποθέματα χρυσού τα οποία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μεταφέρθηκαν προς φύλαξη στην Τράπεζα της Αγγλίας, «επαναπατρίσθηκαν σταδιακά μεταξύ των ετών 1946 και 1956».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ