Η γκρίνια προσθέτει χρόνια: Οι απαισιόδοξοι ηλικιωμένοι ζουν περισσότερο - iefimerida.gr

Η γκρίνια προσθέτει χρόνια: Οι απαισιόδοξοι ηλικιωμένοι ζουν περισσότερο

Οι απαισιόδοξοι ηλικιωμένοι ζουν περισσότερο σύμφωνα με νέα έρευνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσφατη Γερμανική έρευνα δικαιώνει τους γέρους του Muppet Show, αφού όπως απέδειξαν οι επιστήμονες, η γκρίνια και η απαισιοδοξία όχι μόνο δεν αφαιρεί, αλλά προσθέτει χρόνια ζωής στους ηλικιωμένους.

Συγκεκριμένα, οι ηλικιωμένοι που βλέπουν με απαισιοδοξία τις προοπτικές που έχουν για μελλοντική ευτυχία ζουν περισσότερο και είναι πιο υγιείς από αυτούς που είναι αισιόδοξοι αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο DIW «Οι ηλικιωμένοι που αναμένουν μια περιορισμένη σε κάποιον βαθμό ικανοποίηση από την προσωπική τους κατάσταση στο μέλλον ζουν ολοφάνερα πιο πολύ και η υγεία τους είναι καλύτερη από τους ηλικιωμένους που φαντάζονται ένα ρόδινο μέλλον»

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Φρίντριχ-Αλεξάντερ της Νυρεμβέργης, στη νότια Γερμανία, στηρίχθηκαν στα δεδομένα της γερμανικής κοινωνικοοικονομικής επιτροπής και εξέτασαν τις απαντήσεις μεταξύ του 1993 και του 2003 από ηλικιωμένους που ρωτήθηκαν για τον βαθμό της ικανοποίησής τους από την τρέχουσα κατάστασή τους και για τις εκτιμήσεις τους όσον αφορά έναν χρονικό ορίζοντα πέντε ετών.

Από την έρευνά τους προέκυψε ότι το 43% των πιο ηλικιωμένων ερωτηθέντων φάνηκε υπερβολικά απαισιόδοξο, το 25% φάνηκε λογικό και το 32% υπερβολικά αισιόδοξο, ωστόσο ο κίνδυνος απώλειας των σωματικών ικανοτήτων αποδείχθηκε πολύ πιο αυξημένος και ο κίνδυνος θανάτου ήταν επίσης κατά 10% υψηλότερος για τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους.

«Είναι πιθανόν η απαισιοδοξία για το μέλλον να οδηγεί τους ηλικιωμένους να φροντίζουν περισσότερο για την υγεία τους και να είναι πιο προσεκτικοί απέναντι στον κίνδυνο», σχολίασε ο Φρίντερ Λανγκ, διευθυντής του ινστιτούτου γεροντολογικής και ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νυρεμβέργης, προσπαθώντας να εξηγήσει αυτό το ιατρικό παράδοξο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ