Στην εντατική οι φοιτητές από τις αναθυμιάσεις της αυτοσχέδιας σόμπας [βίντεο]

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι τρεις νεαροί φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας, οι οποίοι εισέπνευσαν διοξείδιο του άνθρακα από την αυτοσχέδια σόμπα που είχαν για να ζεσταθούν.

Οι τρεις νεαροί που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή έπεσαν αναίσθητοι το απόγευμα της Πέμπτης σε σπίτι όπου είχαν ανάψει αυτοσχέδιο μαγκάλι μαζί με δύο ακόμη συμφοιτητές τους, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους.

Οι φοιτητές από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο οι γιατροί περιμένουν τις κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν τα παιδιά έχουν υποστεί εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.

Παράλληλα εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και την Χαλκίδα 21 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών του θανάτου τους.

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν τα λόγια της σπιτονοικοκυράς τους στην οποία είχαν πει πως δεν θέλουν να προμηθευτούν πετρέλαιο, καθώς δεν είχαν χρήματα για να το πληρώσουν.

«Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν». Αυτός ήταν ο διάλογος που είχαν τα άτυχοι νεαροί με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ