Στην ταβέρνα «Βασίλης»: το σπέσιαλ μπιφτέκι του Σαμαρά, οι σταβλίσιες του Ρέππα, οι σαλάτες του Σημίτη - iefimerida.gr

Στην ταβέρνα «Βασίλης»: το σπέσιαλ μπιφτέκι του Σαμαρά, οι σταβλίσιες του Ρέππα, οι σαλάτες του Σημίτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Κηφισιά, πάνω στην οδό Κηφισίας, από το 1983 λειτουργεί ο «Βασίλης» που κατόρθωσε γρήγορα να γίνει τόπος συνάντησης πολιτικών από όλα τα φάσματα. Μεταξύ ζουμερών φιλέτων και πλούσιων ζαρβατικών έχουν εξελιχθεί ιδιαίτερες -έως και ιστορικές αλλά απόρρητες- πολιτικές συζητήσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε μέσα στην τελευταία εβδομάδα δυο φορές στον Βασίλη μαζί με βουλευτές αλλά και υπουργούς για δείπνα ενημέρωσης αλλά και ψυχολογικού «δεσίματος». Η ταβέρνα βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο σπίτι του και την τιμά συστηματικά επί χρόνια. Όπως δήλωνε στο παρελθόν στο Βήμα η σύζυγος και συνέταιρος του Βασίλη Ράλλη, Στέλλα: «Ο Αντώνης Σαμαράς δεν τρώει πολύ» μας λέει. «Του αρέσει ωστόσο το σπέσιαλ μπιφτέκι που φτιάχνουμε με ντομάτα, τα μπουρεκάκια, ενώ διαλέγει πολλές σαλάτες και μεγάλη του αδυναμία είναι τα αρμυρίκια. Ο Δημήτρης Ρέππας αγαπάει ιδιαίτερα τις σταβλίσιες μπριζόλες, ενώ στη συντριπτική τους πλειονότητα οι πολιτικοί πίνουν το δικό μας "χύμα" κρασί και δεν ζητούν ταμπέλες». Στον Βασίλη σύχναζε και ο γνωστός καλοφαγάς Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Σύμφωνα πάντα με την Στέλλα Ράπτη: «Οι εποχές που ερχόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη και προηγούνταν bodyguards για να "σκανάρουν" τον χώρο, ενώ όταν έτρωγαν το μαγαζί ήταν περιφρουρημένο σαν αστακός, δεν υπάρχουν πια...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ