Σπάνιες φωτογραφίες με τον Τσε και τον Κάστρο σε στιγμές χαλάρωσης πωλούνται για 50.000 ευρώ [εικόνες]

Στην τιμή των 50.000 λιρών πουλάει σπάνια ασπρόμαυρα στιγμιότυπα από τη ζωή του Ερνέστο «Τσε» Γκεβαρα και του Φιντέλ Κάστρο, η κόρη του διάσημου φωτογράφου Αλμπέρτο Κόρντα, ο οποίος ήταν και προσωπικός φωτογράφος του Κάστρο.

Ο Κόρντα (1928-2001) ήταν προσωπικός φίλος και φωτογράφος του Φιντελ Κάστρο από την εποχή της επανάστασης κατά του καθεστώτος Μπατίστα και ήταν αυτός ο φωτογράφος που απαθανάτισε τον Τσε Γκεβάρα στην πλέον διάσημη εικόνα του «Guerillero Heroico», η οποία έχει γίνει σύμβολο της επανάστασης σε όλο τον κόσμο.

Δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο του καταξιωμένου φωτογράφου, η κόρη του αποφάσισε να πουλήσει τις σπάνιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες των ηγετών της Κούβας να διασκεδάζουν παίζοντας γκολφ, ή να χαλαρώνουν στο σκάφος. Πρόκειται για τα αρνητικά 55 φωτογραφιών από την δεκαετία του '50 και του '60.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες είναι και αυτή του 1963 στην οποία ο Castro με μια φωτογραφική μηχανή Polaroid φωτογραφίζει την οικογένεια του Ρώσου Προέδρου Νίκιτα Κρσουστσεβ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Ρωσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ