Η Τρόικα ζητάει από το υπουργείο Οικονομικών 200 «Ράμπο» για είσπραξη φόρων - iefimerida.gr

Η Τρόικα ζητάει από το υπουργείο Οικονομικών 200 «Ράμπο» για είσπραξη φόρων

Η Τρόικα ζητάει από το υπουργείο Οικονομικών 200 «Ράμπο» για είσπραξη φόρων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην άμεση πρόσληψη 200 εισπρακτόρων θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών μετά από εντολή της Τρόικας, προκειμένου να εισπράττουν φόρους για λογαριασμό των εφοριών, μετά τη σχετική έκθεση όπου «φωτογραφίζεται» ο διαλυμένος φοροεισπρακτικός μηχανισμός του Δημοσίου.

Να γίνει η άμεση εξωτερική πρόσληψη 200 επιπλέον ελεγκτών ζητάνε οι δανειστές της Ελλάδας, προκειμένου να αναλάβουν τον εντοπισμό και την καταγραφή της περιουσίας όλων όσων χρωστάνε στο Δημόσιο, ενώ όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία» δεν αποκλείεται να ασχοληθούν και με την είσπραξη οφειλών, αλλά και με μέτρα όπως «ραβασάκια» για κατασχέσεις.

Ο αριθμός των «κεφαλοκυνηγών» αναμένεται να αυξηθεί καθώς στην έκθεση της τρόικας αναφέρεται ότι την περίοδο 2013-2014 θα χρειαστούν επιπλέον 500 εξωτερικά προσλαμβανόμενοι ελεγκτές, ενώ θα προτιμηθούν όσοι έχουν πτυχίο Νομικής, ενώ θα αμείβονται με υψηλά ποσοστά για τα έσοδα που θα αποφέρουν στα δημόσια ταμεία. Ετσι πλέον, οι οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες πιέσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες που χρωστάνε στις τράπεζες από τις εισπρακτικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται, ότι η νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει υπερεξουσίες στους εισπράκτορες ψηφίστηκε για πρώτη φορά το 2011 επί υπουργίας του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο σχεδιασμός από τον κ. Στουρνάρα της ιδιωτικοποίησης του έργου των εφοριών ξεκίνησε όταν εμφανίστηκαν επιπτώσεις του Μνημονίου στον τομέα των εφοριών όπως οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ