Βυσσινόκηπος ζωντανά στο Μέγαρο - iefimerida.gr

Βυσσινόκηπος ζωντανά στο Μέγαρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζωντανά από το Λονδίνο μπορούν να παρακολουθήσουν οι θεατές του Μεγάρου Μουσικής τον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ από το Εθνικό Θέατρο της Βρετανίας. Η παράσταση θα μεταδοθεί στις 30 Ιουνίου.

Με σκηνικό του τις αρχές του καταιγιστικού 20ού αιώνα, το τελευταίο θεατρικό αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ, ο «Βυσσινόκηπος», αποτυπώνει μια στιγμή οδυνηρών αλλαγών στην ιστορία της Ρωσίας, καθώς η χώρα βαδίζει μοιραία προς το 1917 και ο παλιός κόσμος παραπαίει στο χείλος μεγάλων ανατροπών.

Ο σκηνοθέτης Χάουαρντ Ντέιβις -ειδήμων του ρωσικού ρεπερτορίου στο βρετανικό θέατρο- και ο συγγραφέας Άντριου Άπτον ενώνουν τις δυνάμεις τους στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου.

Η παράσταση, που παίζεται ήδη στο Λονδίνο από τον περασμένο Απρίλιο -στη σκηνή Ολίβιε του Εθνικού Θεάτρου-, θα αναμεταδοθεί ζωντανά στις 375 αίθουσες σε όλο τον κόσμο, που αποτελούν το δίκτυο του προγράμματος National Live.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τον Φεβρουάριο, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έχουν ήδη αναμεταδοθεί στην Αθήνα, δυο παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου: Ο Βασιλιάς Ληρ, με τον Ντέρεκ Τζάκομπι, σε σκηνοθεσία Μάικλ Γκράνατζ και ο Φρανκεστάιν με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Τζόνι Λη Μίλερ, σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ.

Η νέα απόδοση του έργου από τον Αυστραλό συγγραφέα, Άντριου Άπτον (διευθύνει τον Θεατρικό Θίασο του Σίδνεϊ με τη σύζυγό του, ηθοποιό, Κέιτ Μπλάνσετ) επιχειρεί ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο του Τσέχοφ, αποφεύγοντας τα συναισθηματικά στερεότυπα και τη ρομαντική νοσταλγία, που παραδοσιακά χαρακτηρίζει τις βρετανικές παραστάσεις των έργων του Ρώσου συγγραφέα και επιλέγει μια πιο σκληρή γραφή, με σύγχρονο, ανελέητο λεξιλόγιο.

Η σκηνοθεσία του Χάουαρντ Ντέιβις δεν έχει τίποτε το ελεγειακό και όπως έγραψαν οι Βρετανοί κριτικοί, «ο σκηνοθέτης συλλαμβάνει άψογα τις βαθιές αντιφάσεις των χαρακτήρων του Τσέχοφ και αποσπά από τους ηθοποιούς εξαιρετικές ερμηνείες. Η Ζόι Γουαναμέικερ, με λαμπρή θητεία στη βρετανική σκηνή, παίζει την Ρανέφσκαγια άψογα, αναδεικνύοντας την παράδοξη φύση της: απόλυτα ασύνετη με τα οικονομικά, ανεύθυνη, κυκλοθυμική, αλλά και με έντονη συναισθηματική ευφυΐα. Ο γήινος Λοπάχιν του Κόνλεθ Χιλ, ηθοποιού με γερές ρίζες στο σανίδι, ταλανίζεται κι αυτός από εσωτερικές συγκρούσεις: οδυνηρά φαιδρός, θριαμβευτικά εκδικητικός, αλλά και γεμάτος ενοχές για τον θρίαμβό του».

Το καστ συμπληρώνουν οι εξής ηθοποιοί: ο Τζέιμς Λόρενσον (Λεονίντ Γκάιεφ), η Τσάριτι Γουέκφιλντ (Άνια), η Κλόντι Μπλέικλι (Βάρια), ο Μάρκ Μπόναρ (Τροφίμοφ) .

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει. Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης θα υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ