CINETROLL: Ο Σπίλμπεργκ επιστρέφει στις Κάννες σαν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής - iefimerida.gr

CINETROLL: Ο Σπίλμπεργκ επιστρέφει στις Κάννες σαν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι προσδοκίες για τη βασίλισσα των παγκόσμιων κινηματογραφικών φεστιβάλ ανεβαίνουν κατακόρυφα, με την ανακοίνωση του προέδρου της κριτικής επιτροπής.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, που σ' αρέσει δεν σ' αρέσει είναι με διαφορά ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή παγκόσμιους σκηνοθέτες, ανέλαβε με χαρά μια θέση, που σε αντίθεση με τα περισσότερα φεστιβάλ, σχεδόν πάντα, υποδέχεται ένα πρωτοκλασάτο όνομα . Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Τιμ Μπάρτον, ο Σον Πεν, ο Κουέντιν Ταραντίνο έχουν περάσει από τον προεδρικό θώκο τα τελευταία 10 χρόνια. Όλοι τους υπέροχοι, κανείς όμως με το βασιλικό σκήπτρο της αυτού μεγαλειότητας του Σπίλμπεργκ, ο οποίος δεν είναι και το συνηθέστερο φεστιβαλικό όνομα μολονότι εκεί ακριβώς ξεκίνησε την καριέρα του. Στο φεστιβάλ των Καννών, το 1974 με το Βραβείο Σεναρίου για το «Sugarland Express». Και εκεί έκαναν την πρεμιέρα τους πολλές από τις ταινίες τους, από τον θρυλικό «E.Τ», μέχρι το «Πορφυρό Χρώμα» και τον τελευταίο «Ιντιάνα Τζόουνς».

Η ανακοίνωση έγινε πριν λίγες ώρες και συνοδεύτηκε από επίσημη δήλωση του Σπιλμπ: «Η ανάμνηση μου από την παγκόσμια πρεμιέρα του 'E.T.' στις Κάννες, εξακολουθεί να είναι μια από τις πλέον έντονες της καριέρας μου. Για παραπάνω από 6 δεκαετίες οι Κάννες έχουν αποτελέσει μια πλατφόρμα για την ανακάλυψη αξιοθαύμαστων ταινιών που έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρούνε το κοινό τους. Είναι τιμή μου και προνόμιο, το να προεδρεύσω στην κριτική επιτροπή ενός φεστιβάλ που αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι το σινεμά είναι μια παγκόσμια γλώσσα».

Ο πρόεδρος του φεστιβάλ, Ζιλ Ζακόμπ, δήλωσε από την πλευρά του: «Μολονότι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει επανειλημμένως επισκεφτεί με ταινίες του τις Κάννες, ήταν η παγκόσμια πρεμιέρα του 'E.T.' το 1982 που δημιούργησε μεταξύ μας άρρηκτους δεσμούς. Από τότε, ζήτησα πολλές φορές από τον Στίβεν να προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής, αλλά πάντα ήταν απασχολημένος με τα γυρίσματα μιας καινούργιας ταινίας. Οπότε φέτος, όταν μετά την πρόταση μου, η απάντηση ήταν 'E.T. Phone Home κατάλαβα αμέσως, και του είπα 'επιτέλους'».

Το φετινό φεστιβάλ Καννών θα διεξαχθεί από τις 16 ως τις 23 Μαϊου, και φυσικά το iefimerida.gr θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει το ρυθμό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ