Γκράφιτι αντί για αγιογραφίες σε εκκλησία στη Βαρκελώνη [εικόνες] - iefimerida.gr

Γκράφιτι αντί για αγιογραφίες σε εκκλησία στη Βαρκελώνη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο θόλος της εκκλησίας Σάντα Εουλάλια λίγο έξω απ' τη Βαρκελώνη κοσμείται πια από μια εντυπωσιακή τοιχογραφία φτιαγμένη με τη μέθοδο του γκράφιτι.

Ο ίδιος ο πατέρας Ραμόν Μπορ ήταν αυτός που ζήτησε στον Ραούλ Σάντσες Αράκε, γνωστό καλλιτέχνη στους κύκλους των Ισπανών καλλιτεχνών γκράφιτι να δημιουργήσει μια τοιχογραφία, χρησιμοποιώντας την τέχνη του.

Ο 34χρονος καλλιτέχνης παρέα με έναν συνεργάτη του έδωσαν ζωή στο θόλο του ναού δίνοντας το δικό τους μοντέρνο ύφος στο χώρο.

Αν και ο πατέρας Ραμόν είχε ζητήσει τα χρώματα να είναι αυστηρά και σύμφωνα με το ύφος της εκκλησίας, οι καλλιτέχνες θέλησαν να δοκιμάσουν μερικά πιο φωτεινά χρώματα και υποσχέθηκαν αν το αποτέλεσμα δεν ικανοποιήσει να το αλλάξουν.

Οι ίδιοι συμβουλεύτηκαν κάποια σχετικά βιβλία τέχνης πριν ξεκινήσουν το έργο τους, ώστε η τοιχογραφία να συμβαδίζει αισθητικά με τις υπόλοιπες του ναού.

Επί δέκα ημέρες εργάστηκαν πυρετωδώς καθώς η εκκλησία έπρεπε να είναι άμεσα διαθέσιμη για την τέλεση ενός γάμου την επόμενη της ολοκλήρωσης του έργου τους.

Ο τολμηρός κληρικός δηλώνει τώρα έτοιμος να αναθέσει στο δίδυμο την ανανέωση των υπόλοιπων αγιογραφιών της εκκλησίας με την ίδια μέθοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ