Ενοχος ο 26χρονος για το φόνο του Ρουσάκη - Καταδικάστηκε σε ισόβια - iefimerida.gr

Ενοχος ο 26χρονος για το φόνο του Ρουσάκη - Καταδικάστηκε σε ισόβια

Ενοχος ο 26χρονος για το φόνο του Ρουσάκη - Καταδικάστηκε σε ισόβια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 26χρονος βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του νεαρού Γιάννη Ρουσάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή οπαδών στην παραλιακή του Ηρακλείου τον Σεπτέμβριο του 2011.

Ο 26χρονος κρίθηκε ένοχος χωρίς να του αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό, ούτε ο βρασμός ψυχής, ούτε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Εκτός από τον βασικό κατηγορούμενο, 12 ακόμη άτομα κρίθηκαν ένοχοι, ενώ αθώοι οι υπόλοιποι οκτώ.

Ο εισαγγελέας από την πλευρά του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τόνισε πως οι κατηγορούμενοι «έδρασαν ως συμμορία. Δεν ήταν τυχαία η συνάντηση. Έχουν καθαρά ποινικά μητρώα αλλά έχουν απασχολήσει τις αρχές».

Ο 26χρονος κλαίγοντας στην απολογία του τόνισε «δεν θυμάμαι τι ακριβώς έγινε, κάποια στιγμή είδα ματωμένο το μαχαίρι, κατάλαβα ότι τραυμάτισα κάποιον, φοβήθηκα και έφυγα για το Ρέθυμνο. Την επόμενη ημέρα έμαθα πως υπήρχε νεκρός, αισθάνθηκα τύψεις και παραδόθηκα».

Τραγική φιγούρα στη δικαστική αίθουσα η μητέρα του Γιάννη Ρουσάκη η οποία, κρατώντας στα χέρια της τη φωτογραφία του γιου της, στα κλάματα του κατηγορουμένου αντέδρασε απαντώντας «να σε σφάξω κι εγώ και μετά να κλαίω»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ