Εντυπωσιακή βροχή μετεωριτών στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ [εικόνες] - iefimerida.gr

Εντυπωσιακή βροχή μετεωριτών στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ [εικόνες]

Εντυπωσιακή βροχή μετεωριτών στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη βροχή μετεωριτών στη Ρωσία, το ενδιαφέρον του κόσμου για τα αστρονομικά φαινόμενα έχει αυξηθεί. Στα ίδια πλαίσια, δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τη βροχή των μετεωριτών Geminids να περνάνε πάνω από ένα πάρκινγκ στις ΗΠΑ δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες.

Οι μετεωρίτες Geminids ονομάστηκαν έτσι επειδή φαίνεται ότι κατευθύνονται στο αστερισμό των Διδύμων(Gemini) και πηγή αυτής της βροχής μετεωριτών είναι ο αστεροειδής 3200 Φαέθων. Οι Gemnids κινούνται με ταχύτητα 32χλμ/δευτ κατά την είσοδο τους στην ατμόσφαιρα της Γης όμως τελικά καταστρέφονται δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φωτεινό θέαμα στον ουρανό.

Η πτώση των μετεωριτών δεν είναι συνεχής: μπορεί να κάνουν μερικές δεκάδες μετεωρίτες την εμφάνισή τους για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να υπάρξει μια παύση 10-15 λεπτών μέχρι να κάνει την εμφάνισή της η επόμενη ομάδα, ωστόσο κατά μέσο όρο στη διάρκεια μιας ώρας μπορεί να «πέσουν» στη Γη 30-100 μετεωρίτες.

Η τελευταία βροχή Geminids πέρασε από τη Γη πριν περίπου ένα μήνα, ωστόσο δόθηκε στη δημοσιότητα αυτές τις μέρες, αφού πρόκειται για ένα τεράστιο υλικό συνδεδεμένων εικόνων του ουρανού από το βράδυ που πέρασαν οι μετεωρίτες από τη Γη, στην περιοχή Μπλου Ριτζ στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ