H κυβέρνηση δίνει μάχη να πείσει την Τρόικα για τη ρύθμιση δανείων

Τη χρυσή τομή για το νομοσχέδιο ρύθμισης δανείων αναζητούν κυβέρνηση και Τρόικα, με τους δανειστές να προβάλλουν αντιρρήσεις για την ενδεχόμενη κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και την κυβέρνηση να προσπαθεί να πείσει ότι δεν θα απαιτηθούν νέα κεφάλαια στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Θανάση Σκορδά με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Ο Γιώργος Ζανιάς δήλωσε ότι οι τράπεζες συμφωνούν σε γενικές γραμμές με το περιεχόμενο των ρυθμίσεων ωστόσο δεν πήρε θέση για το χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου λέγοντας ότι αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης. Ας σημειωθεί ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δεσμευθεί για κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου ως το τέλος Μαρτίου.

«Δεν είμαστε σε τεράστια απόσταση με την Τρόϊκα. Προσπαθούμε να πείσουμε τους δανειστές ότι δεν θα χρειαστούν νέα κεφάλαια» αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το capital.gr.

Τα ίδια στελέχη δηλώνουν ότι η άσκηση είναι δύσκολη, επισημαίνοντας ότι οι επαφές με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών γίνονται για να στηθεί μια επιχειρηματολογία που θα διευκολύνει τις θέσεις της ελληνικής πλευράς και θα ενισχύσει την διαπραγματευτική της τακτική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ