Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι γάτα επτάψυχη που πιάνει ποντίκια - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι γάτα επτάψυχη που πιάνει ποντίκια

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι γάτα επτάψυχη που πιάνει ποντίκια - Δεν θα γίνει ουρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θέση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει ουρά κανενός, γιατί είναι γάτα επτάψυχη που πιάνει ποντίκια και θα καθοδηγήσει τις εξελίξεις διατύπωσε ο πρόεδρος τους κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του με την οποία άνοιξε τις διήμερες εργασίες του το συνέδριο της Νεολαίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο κ. Βενιζέλος, τον οποίο οι νεολαίοι υποδέχθηκαν ένθερμα χαρακτήρισε το συνέδριο της Νεολαίας ως το «πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο» προοίμιο για το Συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, «το συνέδριο της ανασύστασης της παράταξης, το συνέδριο που εγγυάται την ανάκαμψη της πατρίδας μας».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αγωνίζεται, αντιστέκεται, εγγυάται, διαμορφώνει το μέλλον της πατρίδας», τόνισε ο πρόεδρος του πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος παραπέμποντας στις εκλογικές διαδικασίες της περασμένης Κυριακής, σημείωσε ότι συνέβαλαν στο πολιτικό γεγονός αυτό που «αποστόμωσε πολλούς» και ότι αποτύπωσαν αυτό που ο ίδιος έχει τονίσει, δηλαδή ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει 'ουρά' κανενός, γιατί είναι η 'γάτα' που είναι εφτάψυχη, που 'πιάνει ποντίκια' και που θα καθοδηγήσει τις εξελίξεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η σημερινή νέα γενιά είναι αδικημένη, «αλλά δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη», σημειώνοντας ότι από όσα αποφασίσει στο συνέδριο της η Νεολαία, «θα προκύψει ο δρόμος μέσα από τον οποίο η δική σας γενιά θα κερδίσει τη μάχη του μέλλοντός της». «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να τραβήξουμε μια γραμμή και να διαμορφώσουμε τη νέα αφετηρία για την παράταξη και τον τόπο, γιατί το ΠΑΣΟΚ υπάρχει χάριν της πατρίδας και των πολιτών», τόνισε.

Με έντονες αναφορές στους νέους και τη νεολαία, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η έννοια της «νέας γενιάς» είναι κατάκτηση που οφείλεται στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος, όπως είπε, εμπιστεύτηκε σε νέους, κρίσιμους ρόλους και θέσεις και τόνισε: «Αρκεί οι νέοι να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν τώρα τη θέση τους στους πραγματικούς νέους».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος από το βήμα του συνεδρίου της Νεολαίας άσκησε δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχει καθαρές θέσεις όσον αφορά στο τι σηματοδοτούν οι εξελίξεις στην Ιταλία, ενώ διερωτήθηκε ακόμη εάν μπορούν να απαντήσουν σε όσα λέει το ΠΑΣΟΚ, «οι οπισθοφυλακές του υπαρκτού σοσιαλισμού, η πίστη στη βία, οι μορφές τρομοκρατίας, η τυφλή ανυπακοή, ο ναζισμός, ο αυταρχικός κοινοτισμός ή ο δήθεν ριζοσπαστισμός με την προβιά που κρύβει τη λεοντή ενός ακραίου συντεχνιασμού και κρατισμού».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το συνέδριο της πρέπει να είναι συνέδριο «αλήθειας» με υποχρέωση «να αναζωογονήσουμε το ιδεολογικό και αξιακό οπλοστάσιο της παράταξής μας». Παραπέμποντας στον στίχο του ποιητή Τίτου Πατρίκιου: «Όχι από τώρα, είναι πολύ νωρίς για μια γεροντική σοφία», κάλεσε τη Νεολαία να αντισταθεί «σε καθετί που σας κάνει πρόωρα μεγάλους γέροντες».

Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τη Νεολαία να πάρει την υπόθεση της παράταξης και της πατρίδας στα χέρια της και «να σηκώσει τον δικό της ήλιο που μπορεί να ζεστάνει την καρδιά της και να εμπνεύσει το μυαλό της».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ