Προχωρά η αξιοποίηση του οικοπέδου των 261 στρεμμάτων στη Σιθωνία Χαλκιδικής - iefimerida.gr

Προχωρά η αξιοποίηση του οικοπέδου των 261 στρεμμάτων στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Προχωρά η αξιοποίηση του ακινήτου του Δημοσίου στη Σιθωνία Χαλκιδικής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έγκριση για την έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την περιοχή που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει εντός της επόμενης εβδομάδας.

Η συγκεκριμένη αξιοποίηση προβλέπει την ανάπτυξη του ακινήτου για οικιστική χρήση, τουρισμό και αναψυχή.

Που βρίσκεται και πως μπορεί να αξιοποιηθεί

Ο Άγιος Ιωάννης αποτελεί ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο στην περιοχή της χερσονήσου της Σιθωνίας στην Χαλκιδική και βρίσκεται μεταξύ του Άθως και της Κασσάνδρας, όχι πολύ μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Η τοποθεσία, συνολική επιφάνειας 261.000 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται σε απόσταση 50 λεπτών (90 χιλιομέτρων) με το αυτοκίνητο από τον διεθνή αερολιμένα Θεσσαλονίκης ή 15 λεπτά με ελικόπτερο.

Βάσει του Νόμου 3986/2011, προβλέπεται ότι θα μπορούσε να διατεθεί ένας μέγιστος οικοδομικός συντελεστής της τάξης του 0.20 για την ανάπτυξη της τοποθεσίας, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο Νόμο, θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στα οικόπεδα χρήσεις θερέτρων και τουρισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ