Ο Καρχιμάκης ζητά έρευνα στο ΠΑΣΟΚ για να βρεθούν αυτοί που έριξαν τον Παπανδρέου - iefimerida.gr

Ο Καρχιμάκης ζητά έρευνα στο ΠΑΣΟΚ για να βρεθούν αυτοί που έριξαν τον Παπανδρέου

Καρχιμάκης: Το ΠΑΣΟΚ να κάνει εσωτερική έρευνα για να βρεθούν αυτοί που έριξαν τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στο λεγόμενο «παπανδρεϊκό» μπλοκ και ζήτησαν να αποχωρήσει το κόμμα από την κυβέρνηση και να ψάξει ποιοι βουλευτές έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ο Παντελής Οικονόμου που έλαβε το λόγο είπε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί συμφέροντα και δεν είναι επιτυχημένη όπως την παρουσιάζουν.

Τα στελέχη τόνισαν πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ουρά της ΝΔ, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στην κυβέρνηση είναι σε διάσταση με τη λαϊκή διάθεση, που υποδείκνυε το κόμμα να βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Επίσης, προανήγγειλαν πως στο Συνέδριο η Κίνηση των 75 βουλευτών θα θέσει θέμα παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και προέταξαν τη λύση της ψήφου ανοχής, αφού, όπως διευκρίνισαν, δεν επιθυμούν νέες εκλογές.

Oπως τόνισαν, σε περίπτωση που αποφασιστεί το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην κυβέρνηση, πρόκειται να ζητήσουν δέσμευση από την ηγεσία ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα.

Σε σχέση με την κυβέρνηση, κάλεσαν επίσης την ηγεσία του κόμματος να θέσει «πράσινες» γραμμές, δηλαδή να διαχωρίσει σε μια σειρά από θέματα τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσουν την ηγεσία του κόμματος.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τα τρία στελέχη της Ιπποκράτους άφησαν αιχμές ότι υπήρξαν δυνάμεις και εντός του ΠΑΣΟΚ που συνέβαλαν στην ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου και ζήτησαν να γίνει πολιτική έρευνα επ΄αυτού μέσα στο κόμμα.

Παπούλιας σε Βενιζέλο: Βλέπω ότι οι οιωνοί είναι καλοί για το Συνέδριο

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επισκεπτόταν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στη σύντομη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες ο κ Παπούλιας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το Συνέδριο λέγοντας ότι οι «οιωνοί απ' ότι βλέπω είναι καλοί», ενώ ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι είμαστε έτοιμοι για το Συνέδριο.

Τη συνάντηση των δύο ανδρών απασχόλησε το αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών αλλά και το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Βενιζέλος είπε ότι η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη πρέπει να ανακτήσει τα κεκτημένα για κοινωνικό κράτος και μοντέλο ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ