Ο Στάινμπρουκ αποκάλεσε «κλόουν» τους Μπερλουσκόνι-Γκρίλο - iefimerida.gr

Ο Στάινμπρουκ αποκάλεσε «κλόουν» τους Μπερλουσκόνι-Γκρίλο

Διπλωματικό επεισόδιο με Στάινμπρουκ που αποκάλεσε «κλόουν» τους Μπερλουσκόνι-Γκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολιτικούς κλόουν χαρακτήρισε ο Πέερ Στάινμπρουκ τόσο τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο και τον Μπέπε Γκρίλο, παρά τα ισχυρά ποσοστά που απέσπασαν στις ιταλικές εκλογές.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία και βασικός αντίπαλος της Αγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Νιώθω αποτροπιασμό που αυτοί οι δύο κλόουν κέρδισαν». Αναφερόμενος ειδικά στον Καβαλιέρε, έκανε λόγο για «κλόουν με ενισχυμένη τεστοστερόνη».

«Αίσθησή μου είναι ότι κέρδισαν δύο λαϊκιστές» δήλωσε ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε κυβέρνηση συνασπισμού με την Ανγκελα Μέρκελ.

Γεγονός είναι ότι ειδικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι καθόλου δημοφιλής στη Γερμανία. Τα τόσο επικριτικά και ειρωνικά σχόλια του Πέερ Στάινμπρουκ, όμως, μπορεί να θεωρηθούν υπερβολικά ακόμη και για τους Γερμανούς.

«Ηδη στο Twitter πολλοί σχολιαστές αναφέρουν ότι ο πραγματικός κλόουν είναι ο Στάινμπρουκ», σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Ακυρώθηκε το δείπνο με Ναπολιτάνο

Τα πρωτοφανή σχόλια του κ. Στάινμπρουκ προκάλεσαν σάλο στην Ιταλία, ενώ ο Ιταλός Πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ακύρωσε προγραμματισμένο δείπνο με τον υποψήφιο για την Καγκελαρία.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πέερ Στάινμπρουκ, ο Ιταλός Πρόεδρος ακύρωσε το δείπνο λόγω των εν λόγω δηλώσεων.

Ο κ. Ναπολιτάνο βρίσκεται στο Βερολίνο στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθεί με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ