Το ΠΑΣΟΚ στην ευθεία για το συνέδριο, με στόχο αλλά χωρίς πρόγραμμα - iefimerida.gr

Το ΠΑΣΟΚ στην ευθεία για το συνέδριο, με στόχο αλλά χωρίς πρόγραμμα

Το ΠΑΣΟΚ στην ευθεία για το συνέδριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ΠΑΣΟΚ πηγαίνει σε ένα συνέδριο, την Παρασκευή τελικά και όχι την Πέμπτη, προκειμένου «να οριστεί η νέα του ταυτότητα στη βάση της αλήθειας και της ευθύνης μετά από καθαρή κουβέντα. Αυτό θα είναι το πιο πολιτικό του συνέδριο». Με αυτή τη φράση απαντούν κορυφαία στελέχη της Ιπποκράτους στο ερώτημα τι θα γίνει στο Στάδιο ειρήνης και Φιλίας από την 1η έως τις 3 Μαρτίου.

Από εκεί και πέρα όμως όλα είναι στον αέρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σύνεδροι που εξελέγησαν την Κυριακή αλλά ακόμη δεν γνωρίζει κανείς τον ακριβή τους αριθμό -ούτε των εκλεγμένων, ούτε των αριστίνδην- ειδοποιήθηκαν ότι θα τους καλυφθούν τελικά τα έξοδα παραμονής στην Αθήνα.

Εως αργά το βράδυ της Τρίτης δεν είχε ανακοινωθεί τίποτε για το πρόγραμμα του συνεδρίου. Αν δηλαδή θα γίνει μία γενική συζήτηση εφ' όλης της ύλης ή αν θα υπάρχουν θεματικές ενότητες.

  • Αυτά που σήμερα υπάρχουν ως δεδομένα είναι:
  • Οι δύο ομιλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου, η εναρκτήρια και η καταληκτική.
  • Η ψήφιση του νέου καταστατικού.
  • Η εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής, όπως μετονομάζεται για μια ακόμη φορά το Εθνικό Συμβούλιο, και θα αποτελείται από 120 μέλη, το μικρότερο καθοδηγητικό όργανο στην πολυετή ιστορία του ΠΑΣΟΚ.
  • Η έγκριση των νέων θέσεων του κινήματος.

Το συνέδριο της Νεολαίας

Το βράδυ της Τετάρτης, στον ίδιο χώρο, στο ΣΕΦ θα αρχίσει το διήμερο συνέδριο της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα εκλέξει το νέο της Εθνικό Συμβούλιο, όπως θα συνεχίσει να λέγεται. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν θα συνεχίσει να έχει τον αριθμό των 120 μελών που είχε ως τώρα ή αυτός θα μειωθεί, όπως ακούγεται παρασκηνιακά. Παράλληλα δεν αποκλείεται να συζητηθούν και να αποφασιστούν καταστατικές αλλαγές στη νεολαία.

Μια από αυτές θα αφορά στην εκλογή του γραμματέα της νεολαίας που έως τώρα εκλεγόταν από το Εθνικό της Συμβούλιο. Από πολλούς αναμένεται να τεθεί το αίτημα ο νέος γραμματέας να εκλέγεται από το συνέδριο.

Από την Παρασκευή πάντως, οι περίπου 1.000 σύνεδροι της νεολαίας θα... μεταλλαχθούν σε συνέδρους του ΠΑΣΟΚ για να λάβουν μέρος και στις εργασίες του κεντρικού συνεδρίου του κόμματος.

Το «κίνημα» των 75 στελεχών

Ταυτόχρονα, το μεσημέρι της Τετάρτης εκπρόσωποι των 75 στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είχαν καταγγείλει πριν λίγες ημέρες τις προσυνεδριακές διαδικασίες, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα, παρόντες θα είναι οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Παντελής Οικονόμου, Γρηγόρης Νιώτης και Ασπα Παπαηλιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ