Πώς θα γίνει η μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων [έγγραφο] - iefimerida.gr

Πώς θα γίνει η μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων [έγγραφο]

Πως θα γίνει η μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων [έγγραφο]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εγκύκλιο βάσει της οποίας θα υλοποιηθεί η διαδικασία μετακίνησης των διοικητικών υπαλλήλων αορίστου χρόνου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Συγκεκριμένα, οι 1.981 υπάλληλοι που εμπίπτουν στο συγκεκριμένο μέτρο, θα υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση με τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν κατά σειρά προτίμησης μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μαζί με την αίτηση προτίμησης και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για την αξιολόγηση προσόντων ή κριτηρίων, η δε μετάταξη θα γίνει με βάση τη μοριοδότηση των κριτηρίων, σε συνδυασμό με τις δηλούμενες για κάθε θέση προτιμήσεις.

Σε περίπτωση που δεν θα κάνουν δήλωση προτίμησης, θα θεωρείται ότι έχει δηλώσει το σύνολο των θέσεων κατά σειρά προτεραιότητας αυτών.

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων προέλευσης είναι υπεύθυνες για τη διαπίστωση της συνδρομής των κριτηρίων κάθε υπαλλήλου και τη σωστή συμπλήρωση του οικείου πίνακα συνδρομής κριτηρίων, αλλά η μοριοδότηση θα γίνει από το ΑΣΕΠ.

Αν δεν εμφανιστούν, απολύονται

Τέλος, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι για τη μετάταξη των υπαλλήλων εκδίδεται απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μετά τη γνωμοδότηση του Τριμελούς Συμβουλίου. Με την απόφαση του υπουργού θα καθορίζεται και η ημερομηνία εμφάνισης του υπαλλήλου στον φορέα υποδοχής.

Αν ο υπάλληλος δεν εμφανισθεί με υπαιτιότητά του στον φορέα υποδοχής κατά την ημερομηνία που ορίσθηκε, εκδίδεται πράξη απόλυσης του υπαλλήλου από το όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής, τα δε σχετικά στοιχεία διαβιβάζονται αμέσως από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού/ Προσωπικού του φορέα υποδοχής στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και, εφόσον συντρέχει περίπτωση, η σχετική πράξη μετάταξης ανακαλείται και μετατάσσεται στη θέση ο αμέσως επόμενος αδιάθετος υπάλληλος του Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης.

Δείτε την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ