Η Viber κατηγορεί τη Vodafone ότι φοβάται τις δωρεάν κλήσεις που παρέχει - iefimerida.gr

Η Viber κατηγορεί τη Vodafone ότι φοβάται τις δωρεάν κλήσεις που παρέχει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δημιουργοί της εφαρμογής δωρεάν μηνυμάτων και ομιλίας Viber, με πάνω από 150 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως κατηγορούν τη Vodafone ότι δημιουργεί προβλήματα στις υπηρεσίες τους μέσω του δικτύου της.

Οι χρήστες του Viber μπορούν να μιλούν και να στέλνουν μηνύματα δωρεάν, κάτι που προφανώς αποτελεί απειλή για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, κάποιες από τις οποίες έχουν μπλοκάρει τη χρήση του.

Στη Συρία, το Ιράν και το Λίβανο έχει απαγορευτεί εντελώς η χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής ενώ σε χώρες όπως η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ουγγαρία και η Ισπανία οι χρήστες παραπονούνται διαρκώς για προβλήματα του συστήματος.

Ο επικεφαλής της Viber Ταλμόν Μάρκο δήλωσε πως «το να μπλοκάρει κανείς την υπηρεσία είναι πολύ εύκολο και κάθε πάροχος το γνωρίζει αλλά αυτό που παρατηρείται κυρίως είναι προβλήματα με τη συγκεκριμένη εταιρία». Ο Μάρκο επιθυμεί να πείσει τη Vodafone να επιτρέψει την απρόσκοπτη χρήση της εφαρμογής, την οποία χρησιμοποιούν κάθε ημέρα 500 χιλιάδες νέοι χρήστες.

Η Vodafone απάντησε πως δε στοχεύει σε συγκεκριμένες εφαρμογές αλλά τέτοιου είδους περιορισμοί λαμβάνουν χώρα όταν παρατηρείται υπερφόρτωση δικτύου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ