Τι είναι αυτό που κάνει τις Γαλλίδες να ξεχωρίζουν και τις υπόλοιπες γυναίκες να ζηλεύουν το στυλ τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Τι είναι αυτό που κάνει τις Γαλλίδες να ξεχωρίζουν και τις υπόλοιπες γυναίκες να ζηλεύουν το στυλ τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι είναι αυτό που κάνει το γαλλικό στυλ τόσο ξεχωριστό; Γιατί οι Γαλλίδες είναι σικ προσθέτοντας μόνο ένα φουλάρι στο λαιμό και ποια είναι η συνταγή;

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει ακριβώς τι είναι το French chic. Οι πιο πολλές όμως Γαλλίδες «το έχουν».

Τι κάνουν οι Γαλλίδες

1. Η κλασική Παριζιάνα δεν επιτρέπει στον εαυτό της στυλιστικές ακρότητες και φροντίζει να κυκλοφορεί απλή και ανεπιτήδευτη. Αυτό το απλό κι ανεπιτήδευτο στυλ όμως είναι προσεκτικά μελετημένο. Είναι αυτό που οι Ιταλοί ονομάζουν spezzatura.

2. Ακρογωνιαίος λίθος της εμφάνισης μιας Παριζιάνας είναι η λεπτή σιλουέτα. Κατά ένα περίεργο τρόπο, οι Παριζιάνες διατηρούν τα κιλά τους μέχρι το βαθύ γήρας.

3. Τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας είναι πολύ απλά: Φούστα, παντελόνι, σακάκι, πουκάμισο. Και φυσικά το «μικρό μαύρο φόρεμα» -little black dress-, το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς χάρη σε μία Γαλλίδα, την Κοκό Σανέλ.

4. Τα παραπάνω κομμάτια φοριούνται συνεχώς, χειμώνα, φθινόπωρο, άνοιξη, δείχνοντας διαφορετικά χάρη σε επιλεγμένα αξεσουάρ.

5. Ακριβά αξεσουάρ: Δυο- τρεις ακριβές ζώνες πχ Gucci ή Hermes και μια αλυσίδα σε χρυσό ή ασημί, σπάνε τη χρωματική μονοτονία.

6. Προτιμούν τα ουδέτερα χρώματα. Οι Παριζιάνες επιλέγουν κατά βάση ουδέτερα χρώματα όπως σκούρο καφέ, γκρι, μπλε, μπεζ της άμμου, χακί, βαθύχρωμα μπορντό, λευκό και φυσικά μαύρο.

7. Τα χρώματα αυτά εξυπηρετούν και την ανάγκη της Παριζιάνας να ταιριάζει σε κάθε περιβάλλον ανά πάσα στιγμή. Της επιτρέπουν να αναμιγνύεται με το πλήθος και να ενσωματώνεται εύκολα στο γραφείο, στο σούπερ μάρκετ ή το πάρτυ.

8. Τα αξεσουάρ παίζουν άκρως σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της κομψής Παριζιάνας. Τσάντες και παπούτσια (λιτά αλλά πολυτελή) καθώς και πολύχρωμα φουλάρια και κοσμήματα μεταμορφώνουν τα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστικοί καθρέφτες: Λίγα καλά ρούχα, πολλές φινετσάτες εμφανίσεις.

Τι γράφει «ζηλιάρα» αναγνώστρια στο twitter

«Εχω πάει 2 φορές στο Παρίσι και το ομολογώ ότι τον περισσότερο καιρό τον περνούσα θαυμάζοντας τις κατοίκους της Πόλης του Φωτός! Και συνέχεια αναρωτιόμουν : ''Μα πώς το κάνουν;;;'' . Φορούν όπως όλοι ένα παλτό, ένα κασκόλ κι εν τούτοις το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό! Ήθελα να πετάξω ό,τι φορούσα και να μπω σ' ένα κατάστημα ...και μετά να βγω Παριζιάνα! Αμ δε...
Τι άλλο μου κάνει εντύπωση στις Παριζιάνες; Τρώνε! Βέβαια δεν τρώνε τον αγλέουρα που τρώμε εμείς αλλά και το πρωινό τους με βούτυρο και μαρμελάδες θα φάνε και τα κρασάκια τους πίνουν με τα γεύματά τους. Τους αρέσει το φαγητό. Αλλά απ' ότι έχω διαπιστώσει τους αρέσει κι η φυσική άσκηση. Με 0 βαθμούς το χειμώνα είχαν βγει κι έκαναν πρωί πρωί τζόγκινγκ. Δεν είναι νωθρές, περπατάνε πολύ, το μόνο ''ελάττωμά'' τους είναι ότι...καπνίζουν πολύ!
Τέλος, τα γαλλικά γυναικεία περιοδικά. Η νύχτα με τη μέρα σε σχέση με τα δικά μας. Ο,τι περιγράφεις στην ανάρτηση είναι σαν να τα βλέπω στις σελίδες των γαλλικών περιοδικών. Οπως ακριβώς τα περιγράφεις!
Και για να κλείσω: Κοιτάζω τη φωτογραφία της Ινές με τις κόρες της. Πόσο δύσκολο είναι να κυκλοφορούν κι οι Αθηναίες έτσι; Γιατί εμείς οι Ελληνίδες έχουμε ροπή προς τις στυλιστικές ακρότητες; Γιατί αν υπήρχε fashion police θα μας είχαν μαζέψει σχεδόν όλες για ...εγκλήματα κατα συρροήν;;;»

Γιατί δεν παχαίνουν οι Γαλλίδες;

Η Λένα Γκόβαρη ταξιδεύει στις γαλλικές γεύσεις και ανακαλύπτει το μυστικό των καλλίγραμμων Γαλλίδων:

«Θα σου αποκαλύψω το μυστικό που οι Γάλλοι είναι όλοι fit.

Καταρχήν δεν μένουν ακίνητοι σαν αγάλματα, κάνουν ποδήλατο, περπατάνε! Και όταν λέω περπατάνε εννοώ κάνουν διαδρομές, δεν πηγαίνουν μέχρι το παρκαρισμένο τους αυτοκίνητο, ή τη στάση του μετρό! Και το μετρό όμως να πάρουν- μάντεψε;- δεν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες, οπότε ανεβοκατεβαίνουν!

Και το καλύτερο; Η λέξη ασανσέρ/ ascenseur μπορεί να έχει γαλλική καταγωγή αλλά μόνο γαλλική εφαρμογή δεν έχει! Διαπιστώνεις λοιπόν ότι, αφού δεν έχει ασανσέρ το σπίτι και ομοίως η δουλειά σου, είσαι υποχρεωμένος να ανεβαίνεις κατεβαίνεις κάθε μέρα από αρκετές φορές.

Αν και αυτό που πραγματικά κάνει fit τους Γάλλους είναι ότι δεν κάθονται σπίτι να βλέπουν τηλεόραση (η οποία παρεμπιπτόντως φορολογείται...), αλλά μόλις δουν ήλιο -ή και να μη δουν- παίρνουν τους δρόμους και τα πάρκα για να χαρούν τη μέρα».

Παριζιάνικη κομψότητα

Γράφει η Αθηναΐδα Νέγκα:

«Οταν είμαι στο Παρίσι και τρώω εκπληκτικά στα εστιατόρια που επισκέπτομαι τυχαία, γελάω αναλογιζόμενη ότι κάποτε διάβασα ένα ολόκληρο βιβλίο με τίτλο: «Γιατί οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν». Το διάβασα γιατί είχα πιστέψει τότε πως όταν το τελείωνα, θα ήμουν αδύνατη σαν κλαράκι. Οπως ακριβώς οι Γαλλίδες, οι οποίες αν και ζουν στη χώρα του κρουασάν, σπανίως χοντραίνουν. Παρατηρήστε το καλοκαίρι. Αυτές και τα ήσυχα ξανθά παιδιά τους. Αέρινες με την ηρεμία που διακρίνει γυναίκες δίχως περιττές νευρώσεις -η φυσικά κομψή είναι σπανίως νευρική και συγχρόνως πολύ σίγουρη για αυτά που φοράει.

Αλλά το θέμα με τις Γαλλίδες, που τις θαυμάζω, είναι ευρύτερο. Ακολουθούν τους «κανόνες» γιατί το γαλλικό κλίμα επιτρέπει κανόνες ενδυματολογικούς αντίθετους με τον καύσωνα, παλιούς κανόνες που ξεχάσαμε ή δεν μάθαμε ποτέ: «Οι κυρίες φοράνε πάντα καλσόν, ακόμα και το καλοκαίρι» (όχι αυτό το σφιχτό γυαλιστερό που κάνει το πόδι να φαίνεται ξύλινο), «οι κυρίες έχουν ώμους ακάλυπτους μόνον όταν φοράνε βραδινό ένδυμα ή όταν πηγαίνουν στην πλαζ», «οι κυρίες έχουν μαλλιά βαμμένα κατά προτίμηση κοντά στο φυσικό τους...». Οποιος αποδέχεται τους κανόνες τούς αγαπά και δεν τους αμφισβητεί.

Αυτοί οι τρεις κανόνες σού φτιάχνουν τη ζωή, διότι ο πρώτος σε κάνει να καταλάβεις πως πρέπει να καλύπτεσαι, ο δεύτερος πως το ντύσιμό σου δεν πρέπει να θυμίζει γδύσιμο και πως ακόμη και αν σκας, δεν πρέπει και να αφεθείς -μια κυρία ποτέ δεν αφήνεται- και ο τρίτος επειδή σου θέτει σαφή όρια.

Ο βασικός άλλος γαλλικός κανόνας είναι «πως για να είσαι sexy σαν Γαλλίδα, χρειάζεται να πιστεύεις πως ωραίο ντύσιμο σημαίνει ωραία ρούχα που σου πηγαίνουν και όχι να μεταμφιέζεσαι σε -καλοντυμένη- ή σε -ντυμένη γκόμενα-». «Καλοντυμένες» και «ντυμένες γκόμενες» στο Παρίσι συναντάς στα πολύ ακριβά μαγαζιά -οι Γαλλίδες εκεί ή δεν πατάνε ή δεν πατάνε όταν οι «αραβίδες» ψάχνουν για Dior όλο κεντίδι αραβούργημα. Στο Παρίσι, όμως, ακόμα και οι γυναίκες της Ανατολής είναι πιο λεπτές και έτσι ίσως επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει πως όταν πραγματικά τρως καλές και επιλεγμένες τροφές, δεν παχαίνεις.

Δεν υπάρχει παριζιάνικο junk food καλύτερο από το κανονικό φαγητό, και στη γαλλική πρωτεύουσα ξέρεις πως θα βρεις κάτι νόστιμο και στην επομένη γωνία. Δεν έχω φάει μια άνοστη μπουκιά στο Παρίσι! Και αυτό δεν είναι ιδέα μου, καθώς είμαι μια συνεπαρμένη Βαλκάνια. Αυτό όμως δεν με κάνει να παρατηρώ ότι ο βασικός λόγος που παχαίνουμε είναι η εντύπωσή μας πως μπορεί και να μην ξαναφάμε νόστιμα ή, αλλιώς, το σύνδρομο του «στερημένου καλοφαγά». Φέτος, λοιπόν, φορέστε κάτι κομψό και τσιμπήστε με τη βεβαιότητα πως θα ξαναφάτε καλά. Τόσες Γαλλίδες υπέρκομψες δεν μπορούν να κάνουν λάθος!»

Είπε:

«Η πολυτέλεια δεν είναι το αντίθετο της φτώχειας αλλά της χυδαιότητας» Coco Chanel, Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας, 1883-1971

Όταν ρώτησαν την σχεδιάστρια των Dior Joaillerie, Victoire de Castellane, τι θα αγοράσει φέτος που η σκιά της οικονομικής κρίσης θάμπωσε την λάμψη της πασαρέλας εκείνη δήλωσε απερίφραστα: «Θα ψάξω για μικρά και ανακουφιστικά ρούχα και αξεσουάρ που δίνουν το προσωπικό στίγμα. Θα παραγγείλω το δικό μου custom ζευγάρι αθλητικά Nike – τώρα περισσότερο από ποτέ θέλω να είμαι μοναδική. Σκοπεύω να αντικαταστήσω το μαύρο δαντελένιο Azzedine Alaia φορεμά μου. Το προηγούμενο που είχα κράτησε 10 χρόνια. Και θα φοράω κάθε μέρα το δαχτυλίδι μου από τη σειρά Dior Minioui, είναι πολύ κομψό με ένα μικρό διαμαντάκι, αποπνέει μία "ήσυχη" κομψότητα».

Andree Putman, διάσημη γαλλίδα σχεδιάστρια: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια γυναίκα μπορεί να ντυθεί ωραία όταν διαθέτει πάρα πολλά!».

Η ώριμη Λολίτα δεν κυκλοφορεί στο Παρίσι

«Η Παριζιάνα δεν διαπραγματεύεται τη θηλυκότητά της. Δεν είναι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ναζιάρα, γλυκούλα ή γατούλα. Είναι γυναίκα και το απολαμβάνει. Ποιος ο λόγος να εμπνέεται από εφηβικά πρότυπα τύπου Πάρις Χίλτον όταν έχει μόλις κλείσει τα 50; Προτιμά αδιαμφισβήτητα τις ροκ πινελιές α λα Πάτι Σμιθ. Σπάνια θα τη δείτε με τζιν και ακόμη σπανιότερα υπερφορτωμένη με κοσμήματα και αξεσουάρ. Εξοχο παράδειγμα η Καρίν Ρόιτφελντ, η μέχρι πρότινος διευθύντρια σύνταξης της «Vogue».

Αλλο χαρακτηριστικό στοιχείο της προσωπικότητάς της είναι η εμμονή της με το να μην αποπνέει ελαφρότητα. Σε περίπτωση που κάποιος της σκάσει ένα κομπλιμέντο, όπως «υπέροχο το σακάκι σου», το πιο σίγουρο είναι πως θα του απαντήσει «merci, αλλά είναι πανάρχαιο». Υπάρχει αυτό το «μην τολμήσεις καν να σκεφτείς πως περνάω τις μέρες μου κάνοντας shopping», που προέρχεται από αντίδραση σε πεπερασμένα στερεότυπα. Τότε που η Παριζιάνα έπρεπε να είναι είτε Σιμόν ντε Μποβουάρ είτε Μπριζίτ Μπαρντό. Σήμερα έχει την τύχη να είναι ταυτόχρονα και τα δύο» γράφει το Βήμα.

Πέντε grandes dames αναζητούν την Παριζιάνα

Μαρί Κουρουά - Εχει ιδρύσει την ιστοσελίδα Modetrotter
(www.modetrotter.com)

· Η Παριζιάνα έχει έναν ιδιαίτερα διαφορετικό τρόπο να αφουγκράζεται το στυλ. Δεν σημαίνει πως έχει αναγκαστικά καλύτερο γούστο. Διαθέτει απλώς ένα attitude, μια ανεμελιά που δεν έχει απαραίτητα μια Αμερικανίδα ή μια Αγγλίδα. Ξέρει πώς να φορά το ρούχο, μετατρέποντάς το σε κάτι απόλυτα δικό της.

· Το δυνατό της σημείο; Κατ' αρχάς είναι πολύ τυχερή, διότι έχει άπειρες επιλογές. Δεν υπάρχει μάρκα που να λείπει από το Παρίσι. Οταν περιστοιχίζεσαι καθημερινά από τόσους πειρασμούς δύσκολα ντύνεσαι δίχως άποψη. Είμαι της γνώμης πως η Παριζιάνα έχει σε μεγάλο βαθμό ενσωματώσει – υποσυνείδητα – το αρχέτυπο της κομψής γυναίκας που προβάλλεται εδώ και δεκαετίες τόσο από τον γαλλικό όσο και από τον ξένο Τύπο. Είναι μια εικόνα αφομοιωμένη από το συλλογικό ασυνείδητο. Και αυτό, κακά τα ψέματα, βοηθάει.

· Της λείπει ορισμένες φορές μια δόση τρέλας. Θα τη δείτε άλλοτε σικ, άλλοτε χαλαρή, άλλοτε κλασική, άλλοτε edgy, σπάνια όμως εκκεντρική.

· Προσωπικά, αγαπώ τους πειραματισμούς, ακόμη και όταν είναι άστοχοι. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και το σλόγκαν μου.

· Δεν υπάρχει σημείο της πόλης που να μη με εμπνέει. Αν έπρεπε όμως να διαλέξω, θα επέλεγα την περιοχή που εκτείνεται μεταξύ του 9ου και 18ου Διαμερίσματος. Στο Μαρέ το τοπίο έχει καταντήσει βαρετό.

· Οταν θέλω να γοητεύσω αποφεύγω να είμαι υπερβολική. Ενώ στο γραφείο εμφανίζομαι ακομπλεξάριστα με στρας φόρεμα, όταν πρόκειται για ρομαντικό ραντεβού θα προτιμήσω κάτι πιο καθημερινό, όπως ένα μαύρο τζιν, συνδυασμένο με T-shirt και περφέκτο. Δεν παραλείπω όμως το κατακόκκινο κραγιόν... Σε γενικές γραμμές, μου αρέσει να σπάω τους κώδικες και να περπατώ ανάποδα.

Λετισιά Ιβανέζ - Σχεδιάστρια μόδας, που βρίσκεται πίσω από τη φίρμα Les Prairies de Paris (www.lesprairiesdeparis.com)

· Η Παριζιάνα μοιάζει να έχει μια ιδιαίτερα καλή σχέση με τον χρόνο, καθώς και σύγχρονη ματιά. Δεν διαθέτει ωστόσο τη σιγουριά που αποπνέει.
· Αν ήταν υλικό, θα ήταν... πάγος.
· Προσωπικά, εμπνέομαι από όλες τις περιοχές του Παρισιού, εκτός του 15ου Διαμερίσματος. Εχουν η καθεμία προσωπικότητα και ψυχή.
· Το μότο μου σε ό,τι αφορά το στυλ είναι: «Κάντε ό,τι σας προσφέρει χαρά και απόλαυση».

Σελίν Ελένα - Αρωματοποιός, η οποία έχει ιδρύσει το online κατάστημα Different Company (www.thedifferentcompany.com)

· Η Παριζιάνα είναι μια δραστήρια γυναίκα η οποία διατηρεί την κομψότητά της καθώς και το χαμόγελό της υπό όλες τις συνθήκες με μεγάλη φυσικότητα. Μια γυναίκα που καλλιεργεί την αίσθηση της λεπτομέρειας και του διαφορετικού. Ο τρόπος με τον οποίο δένει το μαντίλι της, οι γόβες της, οι οποίες μπορεί να είναι σε χρώμα προκλητικό, η τσάντα της, στην οποία έχει προσθέσει μια κορδέλα. Χαμόγελο πότε αθώο και πότε πονηρό και βλέμμα πάντοτε καθαρό. Τρέχει πίσω από τον χρόνο δίχως να χάνει την ψυχραιμία της, καταφέρνοντας να είναι άψογα βαμμένη και ντυμένη.

· Τρέχοντας όμως πίσω από τον χρόνο, ξεχνά κάποιες φορές τις απολαύσεις της απλότητας. Ποτέ με τζιν και σπορ παπούτσια... εκτός από το Σαββατοκύριακο!

· Η Παριζιάνα είναι η ερωμένη ενός μόνο αρώματος, εκείνου που επιλέγει ενώ ανακαλύπτει την πόλη της. Με τα χρόνια τού είναι κάποιες φορές άπιστη, κυρίως όταν έρχεται η άνοιξη. Είναι ο πρώτος της έρωτας όμως... Με την πρώτη έκρηξη μελαγχολίας επιστρέφει στην αγκαλιά του.

· Το δικό μου αξεσουάρ-φετίχ είναι το κασκόλ. Κρυώνω πάντα γύρω από τον λαιμό.

Ζεραλντίν Ντορμουά - Δημοσιογράφος και μπλόγκερ
(http://blogs.lexpress.fr/cafe-mode/)

· Η Παριζιάνα είναι ένα κράμα μπουρζουά κομψότητας και γλυκιάς ανεμελιάς. Είναι σπανίως χτενισμένη, βαμμένη και ντυμένη άψογα, έχει όμως μια αίσθηση της κομψότητας που δύσκολα αντιγράφεται. Το δυνατό σημείο της είναι η φυσικότητά της. Ξέρει να αναδεικνύει τα προσόντα της. Η Παριζιάνα αποφεύγει την τελειότητα, δεν την επιζητεί καθόλου. Τη βλέπει ως καταναγκασμό.

· Ο κλασικισμός της συχνά αγγίζει τα όρια του κομφορμισμού. Είναι το αντίτιμο της μπουρζουά νοοτροπίας που κυριαρχεί στο Παρίσι. Τα κορίτσια είναι συχνά πιο κομψά από αλλού, δεν είναι όμως αρκετά τολμηρά. Φοβούνται να παραβιάσουν τους κανόνες του καλού γούστου, πράγμα που προκαλεί μια ατμόσφαιρα αρκετά αποπνικτική.

· Το προσωπικό μου σλόγκαν σε ό,τι αφορά το στυλ είναι το less is more.

· Oταν θέλω να γοητεύσω, προσπαθώ τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ μου να μην αποσπούν την προσοχή του ανθρώπου που έχω απέναντί μου. Επιλέγω κομμάτια που με κάνουν να αισθάνομαι όμορφα και άνετα.

· Τακούνια φοράω πάντα χαμηλά. Τα ψηλά είναι υπέροχα, αλλά με πεθαίνουν και δεν συμβαδίζουν με τον τρόπο ζωής μου. Εξάλλου έχω μια θεωρία: Με τα χρόνια τα τακούνια, λόγω του πόνου που προκαλούν, κάνουν μια γυναίκα κακιά!

· Φοράω πολύ συχνά μαύρο μαντίλι. Λατρεύω τον καλλωπιστικό και παράλληλα πρακτικό χαρακτήρα που προσθέτουν τα μαντίλια στην εμφάνιση. Επιπλέον, είναι ένας καλός τρόπος να πιάνεις συζήτηση με κάποιον. Τις περισσότερες φορές έχουν και μια όμορφη ιστορία να σου διηγηθούν.

· Εχω εμμονή με τα μαλλιά μου. Είναι απειθάρχητα. Επί χρόνια τα υπέβαλλα σε ισιωτικές, πρόσφατα όμως αποφάσισα να τα δεχτώ όπως είναι. Τα τρέφω με πανάκριβα προϊόντα, που εύχομαι να βοηθούν σε κάτι! Επίσης δηλώνω περήφανη κοκκινομάλλα, αλλά απεχθάνομαι τις λευκές μου τρίχες που καλύπτω με βαφή Inoa.

Ζυλιέτ Σουίλντενς - Σχεδιάστρια μόδας, δημιουργός της σειράς ρούχων Swildens
(www.swildens.fr)

· Η Παριζιάνα διαθέτει φυσική κομψότητα, γοητεύει διακριτικά και είναι σέξι δίχως να είναι ποτέ προκλητική. Εχει στυλ χαλαρό αλλά και κομψό και ταυτόχρονα rock 'n' roll. Της αρέσει η διασκέδαση και το ξενύχτι γενικότερα, ξέρει όμως να είναι η καλύτερη μαμά το επόμενο πρωί. Αγαπημένη της συνήθεια είναι να κάθεται σε καφέ παρατηρώντας τους περαστικούς. Δυστυχώς, έχει την τάση να γίνεται υπεροπτική.

· Αν ήταν υλικό, θα ήταν σίδερο, σαν αυτό από το οποίο είναι φτιαγμένος ο Πύργος του Αϊφελ.

· Οταν θέλω να γοητεύσω προσπαθώ να είμαι φυσική.

· Το προσωπικό μου μότο σε ό,τι αφορά το στυλ είναι «να μη δείχνεις ποτέ στην τρίχα».

· Το άρωμα στο οποίο είμαι πιστή είναι το Petite Cherie της Annick Goutal, της θείας μου.

· Δεν τα βγάζω πέρα με τα ψηλά τακούνια. Λατρεύω όμως την αίσθηση και τη χάρη που προσφέρουν.

· Ο πιο πρόσφατος εθισμός μου είναι το λάδι σώματος της Avene.

Πηγή: Το Βήμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ