Στην Κίνα η ζωή των γυναικών τελειώνει στα 27 - iefimerida.gr

Στην Κίνα η ζωή των γυναικών τελειώνει στα 27

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κινέζικο site γνωριμιών είναι σαφές στην περιγραφή του: «Γυναίκες-απομεινάρια: μορφωμένες, εύπορες, καριερίστες και ακόμη ελεύθερες στα 27».

Κάπως έτσι χαρακτηρίζεται η κατηγορία των εκπροσώπων του ασθενούς φύλου που έτυχε να μείνουν ανύπαντρες μέχρι τα 27 και στόχευσαν περισσότερο σε καριέρα και μόρφωση παρά στη δημιουργία οικογένειας.

Μετά από παράπονα των αναγνωστριών-ενδιαφερομένων οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας αντικατέστησαν τον όρο «απομεινάρια» με το «γριές» (old) χωρίς δηλαδή να γίνει μεγάλη πρόοδος στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τις ανύπαντρες γυναίκες που ξεπέρασαν τα 27.

Την ώρα που στην Κίνα η ηλικία δαιμονοποίησης ξεκινά λίγο πριν τα 30 στη Δύση τα πράγματα δε φαίνεται να απέχουν πολύ. Συνήθως οι γυναίκες καριέρας που δεν κάνουν οικογένεια συνηθίζουν να ακούν τη φράση «θα χάσεις το τραίνο» λίγο πριν το τέλος της τέταρτης δεκαετίας της ζωής τους. Φταίει η υπογονιμότητα, που θεωρητικά ξεκινά να αγχώνει τις περισσότερες, φταίνε τα βλέμματα της κοινωνίας; Δεν είναι και δύσκολο να μπουν οι γυναίκες κάτω από το χαρακτηρισμό «απομεινάρια», έστω και αν αυτός ο όρος δεν χρησιμοποιείται επισήμως.

Όσο για τους άνδρες; Τι και αν ισχύει και για αυτούς το «όριο» της υπογονιμότητας; Δε θα μπουν ποτέ στην ίδια κατηγορία...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα γυναίκες ηλικία γνωριμίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ