Βαρουφάκης: «Ξέρω ότι το ΔΝΤ θα συμμαχήσει με μια κυβέρνηση που θα πει μερικά όχι» [βίντεο] - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: «Ξέρω ότι το ΔΝΤ θα συμμαχήσει με μια κυβέρνηση που θα πει μερικά όχι» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμησή του ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιζητεί τη συνεργασία με μια κυβέρνηση η οποία θα έχει τη βούληση να πει μερικά «όχι» στην Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε ο καθηγητής Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, επικαλούμενος πηγές μέσα από το ίδιο το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται.

«Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συμμαχήσει με μια ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει την όρεξη και το τσαγανό να πει κάποια όχι στην Ευρωπαϊκή Ενωση», υποστήριξε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, σε ερώτηση που του έγινε εάν μπορεί να αλλάξει η πολιτική αυτή προς όφελος των λαών, τονίζοντας ότι αυτή την εκτίμηση την έχουν αναφέρει παράγοντες της Αμερικής και του ΔΝΤ με τους οποίους συνομιλεί.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε τη δήλωση του κ. Σαμαρά περί «απογείωσης» της Ελλάδας το 2014, υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει πιθανότητα να απογειωθούμε, εκτός και αν γίνει κάποιο θαύμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ