«Ηρθαν στο σπίτι νεοναζί για να με σκοτώσουν», δηλώνει Ελληνίδα παρουσιάστρια [βίντεο] - iefimerida.gr

«Ηρθαν στο σπίτι νεοναζί για να με σκοτώσουν», δηλώνει Ελληνίδα παρουσιάστρια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα φτωχικά παιδικά της χρόνια και τις επιθέσεις που δέχτηκε από νεοναζί μίλησε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Αναγκαζόμουν να λέω ψέματα για να καλύψω τη φτώχεια μας. Οταν ερχόταν οι άλλοι γονείς να πάρουν τα παιδιά από τη γυμναστική, 9 η ώρα το βράδυ με τα αυτοκίνητά τους, εγώ δεν είχα κάποιον να έρθει να με πάρει. Οπότε έτρεχα, μες τα σκοτάδια και τα κρύα, 9-10 χρονών παιδάκι και έλεγα ψέματα ότι εμένα ο μπαμπάς μου θα ερχόταν να με πάρει από την άλλη στάση, γιατί δεν ήθελα να πω ότι πηγαίνω με λεωφορείο. Ελεγα ψέματα γιατί ντρεπόμουν. Δεν έλεγα ότι δεν έχουμε λεφτά να πάρουμε παπούτσια. Οταν μου πρόσφεραν καραμέλες, έλεγα ότι στην κουλτούρα μας δεν τρώμε καραμέλες. Γιατί δεν είχα λεφτά να αγοράσω. Επειδή ήμουν περήφανη έλεγα πάντα 'όχι, ευχαριστώ', παρ' όλο που πεινούσα!». Αυτό δήλωσε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για τα παιδικά της χρόνια στη Σουηδία.

Προσθέτοντας πως «τους γονείς δεν τους έβλεπα. Δούλευαν από το πρωί ως το βράδυ. Και άρχισα κι εγώ να δουλεύω από πολύ νωρίς και να καθαρίζω γραφεία μαζί με τη μάνα μου. Την πρώτη δική μου δουλειά την έπιασα στα 13 μου ως πωλήτρια. Μετά πήγα στα ΜcDonalds και διάφορα άλλα. Επίσης, μεγαλώνοντας σε μια περιοχή που ήταν γκέτο, πρώτη φορά που ήμουν καλεσμένη σε σουηδικό σπίτι ήταν στο λύκειο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν με κάλεσε μια συμμαθήτριά μου να κοιμηθώ σπίτι της και κοιμήθηκα πρώτη φορά σε πουπουλένιο πάπλωμα. Ημουν 16-17 χρονών. Στο προάστιο που μεγάλωσα πλέον ζουν 97% μετανάστες, μεταξύ των οποίων Σομαλοί. Καθώς επίσης και Ελληνες που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια».

Οσον αφορά τον ρατσισμό που αντιμετώπισε (με τα υπόλοιπα παιδιά να την αποκαλούν «Μαυροκέφαλη» και «Τσικνοελληνοπούλα») η δημοφιλής παρουσιάστρια θυμήθηκε μια από τις ρατιστικές επιθέσεις που δέχτηκε: «Το '98 δέχτηκα επίθεση από μέλη ναζιστικής οργάνωσης. Ηρθαν με όπλα και κουκούλες στο σπίτι για να με σκοτώσουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ