Καρύδης: Υπάρχει συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ που ξεπερνά τις προσδοκίες

Την εσωκομμματική διαδικασία εκλογής συνέδρων που διεξήχθη την Κυριακή ανέλυσε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης λέγοντας πως η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες των μελών του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρύδης τόνισε μιλώντας στον Βήμα FM πως από τους 45.000 που υπολόγιζαν, ψήφισαν συνολικά πάνω από 110.000 άτομα.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πήγαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιστρέφουν ξανά στο ΠΑΣΟΚ, γιατί σε σχέση με αυτά που άκουγαν προεκλογικά ή μετεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκουν σήμερα να έχουν μια συμβατή σχέση με το κόμμα αυτό. Εμείς είδαμε πολλούς τέτοιους ανθρώπους να επιστρέφουν» συμπλήρωσε ο κ. Καρύδης.

«Μέχρι την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ θα βγει δυναμωμένο έχοντας λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις. Και υπάρχει ένα σημείο που έχει ιδιαίτερη αξία: το 20-25% αυτών που συμμετείχαν χθες ήταν νέοι άνθρωποι κάτω των 30 χρόνων και το 50% περίπου ήταν άνθρωποι που δεν είχαν ξαναεκλεγεί σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Το στοιχείο της ανανέωσης είναι πολύ ζωτικό για εμάς» υπογράμμισε ο γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος.

Όσο για τις καταγγελίες περί νοθείας, σημείωσε πως «αποδείχθηκε ότι δεν βγήκαν αληθινές», συμπληρώνοντας πως η ΕΚΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση και απάντησε ότι «όποιος πάει να ψηφίσει σε εκλογικό τμήμα πάνω από μία φορά, επειδή τα στοιχεία αυτά τα συγκεντρώνουμε ηλεκτρονικά και θα έχουμε όλον τον κατάλογο των ψηφισάντων, θα διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ».

Ακόμα, ο κ. Καρύδης τόνισε πως θα πρέπει να επικαιροποιηθεί και να ανανεωθεί η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ενώ σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει ανασχηματισμός στην κυβέρνηση με πιο ισχυρή συμμετοχή των κομμάτων που στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ