Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για κλαδικές συμβάσεις στις τράπεζες - iefimerida.gr

Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για κλαδικές συμβάσεις στις τράπεζες

Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για κλαδικές συμβάσεις στις τράπεζες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων των τραπεζών, καθώς οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να βρουν τη «χρυσή τομή» και να συμφωνήσουν στη νέα κλαδική σύμβαση.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΤΟΕ «οι εκπρόσωποι των Τραπεζών προσήλθαν σήμερα με προκλητικές προτάσεις στην πρώτη επίσημη συνάντηση με την ΟΤΟΕ για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» ζητώντας μειώσεις των κλαδικών αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων της τάξεως του 15% με 20% και απαίτησαν κατάργηση θεσμικών δικαιωμάτων με ευελιξίες, συμπεριλαμβανομένου του ωραρίου.

Από την πλευρά της, η ΟΤΟΕ απέρριψε το σύνολο της πρότασης των εργοδοτών και ζήτησε αμέσως απόσυρση των «προκλητικών απαιτήσεων για να εξασφαλιστεί η συνέχιση των διαπραγματεύσεων» και τόνισε ότι, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί προτάσεις που ισοπεδώνουν το εισόδημα των τραπεζοϋπαλλήλων και ακυρώνουν στην πράξη την κλαδική Σ.Σ.Ε.

Με το αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως «πλήρης διαφωνία», συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να έχουν νέα συνάντηση στις 11 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τράπεζες ΟΤΟΕ κλαδικές συμβάσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ