O Νιγηριανός πρόεδρος ξόδεψε 1 εκατ.από φιλανθρωπίες για συναυλία της Beyonce - iefimerida.gr

O Νιγηριανός πρόεδρος ξόδεψε 1 εκατ.από φιλανθρωπίες για συναυλία της Beyonce

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέγα πολιτικό σκάνδαλο φαίνεται πως αποκαλύπτεται στη Νιγηρία όπου ο πρόεδρος της χώρας, Γκούντλακ Τζόναθαν φέρεται να πήρε ένα εκατομμύριο δολάρια που προοριζόταν για φιλανθρωπίες για να διοργανώσει συναυλία με τους σούπερσταρς Beyonce και Jay - Z.

Το σκάνδαλο έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα Sahara Reporters που είναι ένα εγχείρημα στο οποίο μετέχουν αρκετοί διάσημοι και έγκριτοι δημοσιογράφοι, η οποία δημοσιεύει ένα γράμμα που είχε σφραγιστεί από αξιωματούχους της κυβέρνησης το 2006 και αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός μαζί με τον Πρόεδρο της χώρας διέθεσαν ένα εκατομμύριο δολάρια για να κλείσουν την εμφάνιση αυτή.

Την περίοδο εκείνη ο Τζόναθαν ήταν κυβερνήτης της επαρχίας Μπαγιέλσα που παράγει τόνους πετρελαίου και χρησιμοποίησε τα λεφτά που προορίζονταν για τους φτωχούς ώστε να στήσει τη μεγάλη συναυλία και να βελτιώσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Beyonce και ο σύζυγός της Jay-Z γνώριζαν από πού προέρχονται τα χρήματα για το ταξίδι τους, ωστόσο σε βίντεο που υπάρχει με την Beyonce να τραγουδάει τον εθνικό ύμνο της Νιγηρίας εμφανίζονται φωτογραφίες της πολιτείας.

Το σκάνδαλο αυτό έρχεται να προστεθεί στο σάλο που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες έπειτα από την εμφάνιση της Κιμ Καρντάσιαν σε τηλεοπτική εκπομπή της χώρας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η Καρντάσιαν φημολογείται ότι πληρώθηκε με πεντακόσιες χιλιάδες δολάρια για να κάνει μια εμφάνιση σφηνάκι για να πει μόλις τρεις λέξεις: «Γεια σου Νιγηρία».

Μιλάμε πάντα για μία χώρα που έχει έναν από τους πιο φτωχούς πληθυσμούς του πλανήτη, ενώ στην επαρχία Μπαγιέλσα το 47% των κατοίκων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το 80% δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.
Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ελέγχει τα ποσά που διατίθενται για εκδηλώσεις και show και αναμένονται εξελίξεις.

O Νιγηριανός πρόεδρος ξόδεψε 1 εκατ.από φιλανθρωπίες για συναυλία της Beyonce | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ