Η Google πήρε τα βουνά - Χαρτογραφεί βουνοπλαγιές και μονοπάτια - iefimerida.gr

Η Google πήρε τα βουνά - Χαρτογραφεί βουνοπλαγιές και μονοπάτια

Η Google πήρε τα βουνά - Χαρτογραφεί βουνοπλαγιές και μονοπάτια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλέον η Google βρίσκεται στο πλευρό σκιερ και πεζοπόρων με τη νέα έκδοση των Google maps, οι οποίοι χαρτογραφούν με κάθε λεπτομέρεια μονοπάτια σε βουνά και διαδρομές σε πίστες χιονοδρομικών κέντρων.

Τέλος στους τσαλακωμένους δύσχρηστους χάρτες που ταλαιπωρούν τους σκιερ, αφού με την ηλεκτρονική βοήθεια της Google, το να βρείτε το δρόμο σας στο χιόνι είναι πλέον παιχνιδάκι.

Τα κακά νέα ωστόσο είναι ότι οι νέοι χάρτες δεν αφορούν (ακόμα) την Ελλάδα, αφού προς το παρόν περιλαμβάνουν μόνο 38 χιονοδρομικά κέντρα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Συγκεκριμένα καλύπτουν πίστες σε μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα από τις οροσειρές στη Νέα Αγγλία μέχρι το Δυτικό Καναδά.

Η χαρτογράφηση ωστόσο είναι λεπτομερέστατη με γραμμές διαφορετικού χρώματος ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της πίστας: πράσινο για αρχάριους, μπλε για πίστες μέτριας δυσκολίας και μαύρο για τους εξπερ του ειδους.

Οι Google maps street view ski resorts and slopes είναι ήδη διαθέσιμοι για συσκευές iPhone και Android καθώς και για κλασικούς υπολογιστές, διευκολύνοντας όσους θέλουν να σχεδιάσουν την διαδρομή τους από το σπίτι, πριν ξεκινήσουν. Παράλληλα με το «boots in the ground» χαρακτηριστικό, δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να περιηγηθεί στο χιονοδρομικό κέντρο και να δει την πίστα μέσα από τα μάτια του σκιέρ.

Οι σκιερ στις ΗΠΑ έχουν ήδη «αγκαλιάσει» το νέο εγχείρημα της Google, ενώ αναμένεται με ανυπομονησία και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ