Προβόπουλος: Υφεση και υψηλή ανεργία το 2013 - iefimerida.gr

Προβόπουλος: Υφεση και υψηλή ανεργία το 2013

Προβόπουλος: Υφεση και υψηλή ανεργία για το 2013
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η εμπιστοσύνη να αποκαθίσταται σταδιακά στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ να έχει απομακρυνθεί, ωστόσο αυτές οι ενθαρρυντικές εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό επισήμανε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Μάλιστα επεσήμανε την ανάγκη περιορισμού της φοροδιαφυγής, που θα οδηγήσει και σε μείωση των φορολογικών βαρών των πολιτών.

«Η ύφεση των τελευταίων ετών ήταν πράγματι βαθύτερη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν στον τρόπο που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα προσαρμογής: στη διστακτικότητα, τα λάθη και τις παραλείψεις και κυρίως στην υστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η υστέρηση αυτή δεν επέτρεψε να αντισταθμιστούν επαρκώς οι συσταλτικές επιδράσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής και να ανακτηθεί ταχύτερα η εμπιστοσύνη», σημειώνει ο Διοικητής, για να καταλήξει στο ότι η ύφεση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για τη μη εφαρμογή των συμφωνηθέντων και ιδίως για τη χαλάρωση της προσπάθειας προώθησης των μεταρρυθμίσεων!

«Η προβολή ακραίων ή άκαιρων διεκδικήσεων από κοινωνικές ομάδες δεν συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή. Η κοινωνία στο σύνολό της θα έχει μόνιμο κέρδος από την ανόρθωση της οικονομίας. Είναι επίσης αυτονόητο ότι οι - έστω μεμονωμένες - έκνομες ενέργειες που στρέφονται κατά της δραστηριότητας επιχειρήσεων είναι ιδιαίτερα βλαπτικές για το επενδυτικό κλίμα και υπονομεύουν τις προοπτικές ανάκαμψης της απασχόλησης», συμπληρώνει ο κ. Προβόπουλος εν μέσω συζητήσεων για το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του κατώτερου μισθού αλλά και με φόντο τη νέα πρόβλεψη για ανεργία 27% αντί 24% τη φετινή χρονιά, η οποία χαρακτηρίζεται δύσκολη ακόμα και από τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ