Η ΕΛ.ΑΣ. ήξερε - Η κινηματογραφική απόδραση του Βλαστού απέτυχε - iefimerida.gr

Η ΕΛ.ΑΣ. ήξερε - Η κινηματογραφική απόδραση του Βλαστού απέτυχε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με νέες καταστάσεις βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη η ΕΛ.ΑΣ., αφού οι σκληροί εγκληματίες και οι ομάδες τους είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη και σε πλήρη ετοιμότητα για σκηνικά πολέμου. Χθες η απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων και η βροχή από 500 σφαίρες είναι ενδεικτικά της νέας πραγματικότητας.

Οι συνεργοί του βαρυποινίτη έπιασαν ομήρους και απείλησαν τον πιλότο (ο οποίος εργάζεται για πολύ γνωστό επιχειρηματία) και τον μηχανικό και προσπάθησαν να βγάλουν, αλά Παλαιοκώστα, τον Παναγιώτη Βλαστό από τη φυλακή.

Το εντυπωσιακό είναι πως η εταιρεία η οποία είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο ελικόπτερο, το είχε αγοράσει πουλώντας το προηγούμενο που είχε, με το οποίο είχαν αποδράσει οι Παλαιοκώστας και Ριζάι.

Το λάθος των κακοποιών και ο συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ξεκίνησε, όταν ο πιλότος του ελικοπτέρου ενημέρωσε πως αλλάζει το σχέδιο πτήσης, το οποίο προέβλεπε διαδρομή από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Πάνω από τον Πλαταμώνα ο πιλότος προφανώς υπό την απειλή όπλου επικαλέστηκε βλάβη και ζήτησε να επιστρέψει στην Αθήνα, ωστόσο, το ελικόπτερο πήρε πορεία προς τα Τρίκαλα και βρέθηκε λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα πάνω από τις φυλακές Τρικάλων.

Η ενημέρωση όμως του πιλότου στα κεντρικά σήμανε συναγερμό, αφού τα καύσιμα που είχε το ελικόπτερο δεν επαρκούσαν για την επιστροφή στη βάση, οπότε έγινε γνωστό πως κάτι δεν πάει καλά και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ., όλοι ήταν σε ετοιμότητα.

Τελικά λίγα λεπτά πριν από τις πέντε το ελικόπτερο βρέθηκε πάνω από το χώρο των φυλακών. Οι φρουροί έριξαν προειδοποιητική βολή, με βάση τις διαταγές που είχαν. Τότε οι δύο συνεργοί του Βλαστού απάντησαν με καταιγισμό πυρών από δύο καλάσνικοφ και ένα πιστόλι.

Το σχέδιο ήταν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό ώστε ο Βλαστός να καταφέρει να ανέβει στην ανεμόσκαλα που του είχαν ρίξει για να ολοκληρωθεί η απόδραση, Ακολούθησε πραγματική μάχη με τον Βλαστό να επιχειρεί δύο φορές να ανέβει στην ανεμόσκαλα. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του βαρυποινίτη, αφού μπλέχτηκε στο προστατευτικό σύρμα και έπεσε από ύψος 7 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ο Παναγιώτης Βλαστός ετοιμαζόταν να αποδράσει μαζί με έναν ακόμη κρατούμενο για τον οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία, ενώ φαίνεται πως ο πιλότος και ο μηχανικός δεν ήταν συνεργοί, αλλά όμηροι.

Τελικά το ελικόπτερο υποχρεώθηκε να προσγειωθεί και οι κακοποιοί - συνεργοί του Βλαστού παραδόθηκαν.

Στο νοσοκομείο Τρικάλων ο πιλότος του ελικοπτέρου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Βλαστός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Τρικάλων, ενώ οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι έσπασε τα πόδια και τα χέρια του από την πτώση από την ανεμόσκαλα και δεν έχει δεχθεί πυρά.

Ελαφρά τραυματίας είναι ο μηχανικός του ελικοπτέρου, ενώ μαζί με τον πιλότο και τους δύο άλλους επιβαίνοντες που άνοιξαν πυρ έχουν συλληφθεί και κρατούνται στις φυλακές.

Πάνω από 500 σφαίρες στις φυλακές - Τι πληροφορίες είχε η Αστυνομία

Η σφοδρότητα της μάχης αποτυπώνεται από την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές όπου έχουν βρεθεί πάνω από 500 σφαίρες, ενώ το ελικόπτερο, αλλά και όλα τα φυλάκια είναι πραγματικά γαζωμένα από πυρά. Μάλιστα στα φυλάκια τουλάχιστον ογδόντα βολίδες έχουν σφηνωθεί στα τζάμια και τους τοίχους τους.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαρρέεται ότι υπήρχε ενημέρωση εδώ και δύο μήνες πως επίκειται προσπάθεια απόδρασης κρατουμένου με ελικόπτερο και είχε σημάνει συναγερμός σε όλες τις φυλακές της χώρας.

Τα πρώτα ευρήματα αναφέρουν ότι οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού είχαν μαζί τους και εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους απείλησαν να χρησιμοποιήσουν.

Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ ο Παναγιώτης Βλαστός μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Τα ερωτήματα και οι ενοικιάσεις ελικοπτέρου για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Εκείνο που προκαλεί προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός ότι προ ολίγων ημερών βρέθηκε σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο στην τελευταία γιάφκα των «Πυρήνων της Φωτιάς», με τις αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες μήπως υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο υποθέσεων.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο απόδρασης που βρέθηκε στη γιάφκα έκανε λόγο για επιχείρηση που θα πραγματοποιούνταν στις αρχές Μαρτίου, ενώ στην προηγούμενη προσπάθειά του το Δεκέμβρη του 2011, ο Παναγιώτης Βλαστός είχε συνεργαστεί με φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων» για να αποδράσουν παίρνοντας τρεις ομήρους.

Μάλιστα, μέχρι να μεταφερθούν στην Αθήνα και τον Κορυδαλλό για να δικαστούν, υπήρχαν στις φυλακές Τρικάλων δύο μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ