Συγχαρητήρια Ρουπακιώτη για την αποτροπή της απόδρασης Βλαστού - iefimerida.gr

Συγχαρητήρια Ρουπακιώτη για την αποτροπή της απόδρασης Βλαστού

Συγχαρητήρια Ρουπακιώτη για την αποτροπή της απόδρασης Βλαστού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης από την επιτυχημένη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στις φυλακές Τρικάλων που αποσόβησαν την απόδραση του διαβόητου κακοποιού, Παναγιώτη Βλαστού.

Η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων και των διαφορετικών υπηρεσιών έφερε την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος συνεχάρη όσους με κίνδυνο της ζωής τους απέτρεψαν την απόδραση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «απετράπη απόδραση του κρατουμένου στις φυλακές Τρικάλων Παναγιώτη Βλαστού. Η απόδραση αποπειράθηκε με χρήση εναέριου μέσου (ελικοπτέρου) περίπου στις 17.00 μ.μ, στο οποίο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος. Όλοι έφεραν βαρύτατο οπλισμό (καλάσνικοφ και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς), ενώ φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα

Το ελικόπτερο προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής και επιχείρησε ρίχνοντας ανεμόσκαλα να απελευθερώσει τον κρατούμενο Π. Βλαστό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο της πτέρυγας του.

Οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία, ανταπέδωσαν στα πυρά και καθήλωσαν το ελικόπτερο, ενώ από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκαν ελαφρά ο χειριστής του ελικοπτέρου και ο Π. Βλαστός

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, συγχαίρει θερμά για την αποτροπή της απόδρασης τον διευθυντή της φυλακής, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους».

Μάλιστα, τη Δευτέρα ο κ. Ρουπακιώτης θα μεταβεί στις φυλακές Τρικάλων για να ενημερωθεί καλύτερα για την κατάσταση και να συγχαρεί αυτοπροσώπως όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ